Αντίο ρε μάγκα. Το «τελευταίο ζεϊμπέκικο» για τον Δημήτρη Μητροπάνο


Κάτω από έναν φωτεινό ανοιξιάτικο ήλιο, όπως φωτεινό ήταν το μονοπάτι του λαϊκού τραγουδιού που περπάτησε για 40 χρόνια, εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν από το πρωί στο παρεκκλήσι του Α Νεκροταφείου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Δημήτρη Μητροπάνο.
Σε λαϊκό προσκήνυμα η σορός του στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου. 
Στις 14:00 η νεκρώσιμος ακολουθία 
Χώμα από το χωριό του μεταφέρουν στην Αθήνα οι συγχωριανοί του. 
Εκατοντάδες απλοί πολίτες αποχαιρετούν τον Δημήτρη Μητροπάνο. 
Άνθρωποι απλοί. Κόσμος που δεν....
τον γνώρισε ποτέ προσωπικά. Όλοι των ήξεραν μέσα από τα τραγούδια του. Τον αγάπησαν, τον πόνεσαν και τώρα, τον αποχαιρετούν για πάντα.  
Η Ελλάδα πενθεί το χαμό του Δημήτρη Μητροπάνου. Μιας από τις πιο γνήσιες λαϊκές φωνές που γνώρισε ποτέ. Ενός ανθρώπου που δεν προκάλεσε ποτέ, που "μίλησε" μόνο με τα τραγούδια και τη δουλειά του. 
Ο Δημήτρης Μητροπάνος έφυγε το πρωί της περασμένης Τρίτης, σε ηλικία 64 ετών. Έδωσε μάχη για να νικήσει το θάνατο αλλά έχασε. Έγινε "φίλος" του κι έφυγε. 


Από τις 10:00 το πρωί, εκατοντάδες πολίτες κάνουν μια στάση στο Α' Νεκροταφείο για να αφήσουν ένα λουλούδι στη σορό του, που βρίσκεται ήδη στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου. Έτσι νιώθουν. Άλλοι κρατούν κασετοφωνάκια κι ακούν τα τραγούδια του. Έτσι νιώθουν. 

Ένας νεαρός θαυμαστής του Δημήτρη Μητροπάνου παρακολουθεί από μακριά και λέει ένα τραγούδι στη μνήμη του
Ανάμεσα σε εκείνους που λένε το τελευταίο αντίο και συγχωριανοί του από την Αγία Μονή Τρικάλων. Έχουν μαζί τους και χώμα από την αυλή του πατρικού του σπιτιού, αλλά και από την εκκλησία της Αγίας Μονής και του σχολείου όπου πήγαινε στα παιδικά του χρόνια...


Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στις 14:00. Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, στο λογαριασμό 064/48000015, στην Εθνική Τράπεζα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια