Στη φυλακή για το φαγοπότι στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής


Η επίμαχη κυπριακή εταιρία δημιουργήθηκε από τον εκπρόσωπο της ελληνικής εταιρίας στην οποία ανατέθηκε η προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης.
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια ο εκπρόσωπος κυπριακής εταιρίας που εμπλέκεται στην προμήθεια....
του συστήματος καταγραφής συνακροάσεων της ΕΥΠ, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, και βαρύνεται με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Η υπόθεση αφορά υπερκοστολόγηση του εν λόγω συστήματος, που προμηθεύθηκε η υπηρεσία πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική, το 2008, για τη διερεύνηση σοβαρών εγκλημάτων, που διαπιστώθηκε μετά από έρευνα του ΣΔΟΕ και εσωτερικό έλεγχο στην ΕΥΠ.


Η επίμαχη κυπριακή εταιρία δημιουργήθηκε από τον εκπρόσωπο της ελληνικής εταιρίας στην οποία ανατέθηκε η προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης, ως επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας στην οποία κατακυρώθηκε το έργο.


Βάσει των ελέγχων που έγιναν, η κυπριακή, ως εικονική εταιρία, ανέλαβε από την ελληνική το έργο της αναβάθμισης του επίμαχου συστήματος με σκοπό να εμφανιστούν επιπλέον έξοδα με αποτέλεσμα να αυξηθεί πολύ, σε σχέση με το προϋπολογιζόμενο ποσό των περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, το τελικό κόστος της προμήθειας και εγκατάστασης που έφθασε στα 7 εκατομμύρια.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ZHTΩ ΗΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΗ...ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.