Στο καφενείο πιάστηκαν 14 "τυφλοί" να παίζουν χαρτιά


«Πράματα και θάματα» αποκάλυψε η έφοδος των «ράμπο» του υπουργείου Υγείας στο καφενείο ενός μικρού χωριού στην Εύβοια, μετά από επώνυμη καταγγελία ότι εκεί χαρτοπαίζουν «μαϊμού» τυφλοί που εισπράττουν προνοιακά επιδόματα. Το σύνολο όσων έπαιρναν το επίδομα, 14 άτομα συνολικά, εντοπίστηκαν....

πράγματι να παίζουν χαρτιά στο καφενεδάκι του χωριού! Μάλιστα, ένας από αυτούς, που θεωρητικά είχε ολικής τύφλωση, κρατούσε και σημειώσεις… Αναζητούνται ακόμη πάντως οι γιατροί που υπέγραψαν τις βεβαιώσεις για τους «τυφλούς».


Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, σε στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ανήρτησε στο προσωπικό του site αναφέρει ότι κάθε ημέρα το υπουργείο δέχεται κατά μέσο όρο 30 επώνυμες καταγγελίες για «μαϊμού» ανάπηρους, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στη συμπρωτεύουσα είναι ότι μόλις ένα χρόνο, συγκεκριμένα μόνο το 2010, περίοδο περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, η συνολική δαπάνη για τα προνοιακά επιδόματα που καταβλήθηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης, εκτοξεύτηκε στα 11 εκατ. ευρώ.


Το μηνιαίο κόστος πληρωμών το έτος 2009 για τα επιδόματα βαριάς αναπηρίας ανήλθε στα 6.064,375,74 ευρώ, ενώ το 2010 το μηνιαίο κόστος ανέβηκε στα 6.928.004,81 ευρώ.


trelokouneli.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια