Πωλείται η νησίδα Πάτροκλος! Kαι πολλά ακόμα νησιά μας ! ! ! !


Στο σφυρί βγαίνει μια από τις πιο γνωστές νησίδες της Ελλάδας, η νησίδα Πάτροκλος και όχι μόνο. Σύμφωνα με αγγελία που έχει δημοσιευθεί σε καναδική ιστοσελίδα το πωλητήριο έχει μπει με τιμή εκκίνησης τα 150 εκατ. ευρώ....
H ιδιωτική νησίδα δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να πωληθεί. Έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, μια ισραηλινή εταιρεία (στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα του πρώην προέδρου Αριέλ Σαρόν), η Ντονατέλα Βερσάτσε και, τελευταία, επενδυτικό fund από το εμιράτο του Ντουμπάι. 

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του νησιού ανήκουν στην οικογένεια Γιατράκου, ενώ πολλές επενδυτικές κινήσεις που επιχειρήθηκαν έχουν μπλοκαριστεί στο παρελθόν, λόγω της ανακήρυξης ενός μέρους του νησιού σε αρχαιολογική περιοχή.

Στην αγγελία, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com, γίνεται λόγος για 5.050 ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο νησί, αλλά και για 150... κατσίκες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πολύ μικρή απόστασή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (25 χλμ.) και από το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς και στο γεγονός ότι μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.


Ο Πάτροκλος ή Γαϊδουρονήσι, στα αρχαία χρόνια Πατρόκλου Χάραξ ή Κόπρος είναι νησί στο Σαρωνικό κόλπο, στο δρόμο για το Σούνιο, μεταξύ των οικισμών Θυμάρι και Λεγραινά (μετά την Παλαιά Φώκαια). Βρίσκεται κοντά στην ακτή, σε απόσταση 850 μέτρων. Η έκτασή του είναι 2800 στρέμματα. Απέχει 3 χλμ από το Σούνιο και 65 χλμ από την Αθήνα. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του είναι 2,5 χλμ και 1,5 χλμ. Έχει ύψος 240 μέτρα. 


Ονομάστηκε Πάτροκλος, από τον ναύαρχο του στόλου του Αιγυπτίου βασιλιά Πτολεμαίου. Όταν ο Πτολεμαίος κατά το Χρεμωνίδειο πόλεμο (262-266 μ.Χ.) έστειλε το στόλο του για να συνδράμει τους Αθηναίους ενάντια στις επιδρομές του Αντιγόνου, ο Πάτροκλος είχε φτιάξει στο νησί αυτό το στρατόπεδό του. Η ονομασία Πατρόκλου Χάραξ σημαίνει στρατόπεδο του Πατρόκλου.


Βέβαια πωλούνται πολλά νησιά ακόμα όπως θα δείτε στην φώτο από την ιστοσελίδα που κάνει το deal....

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια