Προκαλεί πάλι η μαιμού της Γερμανίας .

Φίλιπ Ρέσλερ, εκπρόσωπος γερμανικού υπουργείου Οικονομίας, Χόλγκερ Σλίενκαμπ, Μι«Απογοητευτικό», χαρακτήρισε σήμερα ο εκπρόσωπος του Φίλιπ Ρέσλερ, τον ενδιάμεσο απολογισμό της πρότασης για υποστήριξη της Ελλάδας στον τομέα των επενδύσεων, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα χθεσινά δημοσιεύματα που επικαλούνταν απόρρητο υπηρεσιακό έγγραφο.
Ο εκπρόσωπος του.... γερμανικού υπουργείου Οικονομίας Χόλγκερ Σλίενκαμπ,  με τις δηλώσειςτου στην ουσία δίνει συνέχεια στην κόντρα Ρέσλερ - Χρυσοχοΐδη καθώς πρόσθεσε ότι «η γερμανική πρόταση γίνεται δεκτή με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, ενώ τυγχάνει προφανώς χαμηλής προτεραιότητας», κάλεσε δε την Αθήνα να επιδεικνύει προθυμία για μεγαλύτερη συνεργασία και προανήγγειλε νέα πρόταση υποστήριξης, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες.
Ο εκπρόσωπος του Φίλιπ Ρέσλερ αρνήθηκε, ωστόσο, ότι η πρωτοβουλία του υπουργού του έχει αποτύχει. «Το ενδιάμεσο αποτέλεσμα θεωρείται από τη δική μας πλευρά φτωχό. Η γερμανική πλευρά, όμως, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε μια επόμενη πρόταση υποστήριξης για την Ελλάδα, η οποία θα αφορά την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα», σημείωσε. Αναφερόμενος δε στο επίπεδο των ξένων επενδύσεων, έκανε λόγο για σημείο κατώτερο του αναγκαίου.
Επιφυλακτική είναι, όμως, σύμφωνα με τον κ. Σλίενκαμπ, η ανταπόκριση της Ελλάδας και σε ό,τι αφορά τις γερμανικές προτάσεις για «συγκεκριμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες στους τομείς του προϋπολογισμού, της φορολογίας, της διοίκησης και της προώθησης εξαγωγών».
(AΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια