Απόστολος Ανδρεουλάκος επιστρέφει δριμύτερος στην πολιτική και στην στην Β' Αθήνας.

Επί πέντε χρόνια μετά την οικειοθελή του αποχώρηση από την πολιτική, πέρασε τις πύλες τις Συγγρού και ο τ. Υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος.
Σημαδιακή η παρουσία του, αν σκεφθεί κανείς πόσο χτυπήθηκε ο Απόστολος από τον τύπο και τα ΜΜΕ για τις καθαρές , λαϊκές δεξιές του θέσεις. Ποτέ δεν λύγισε και πάντα ήταν υπερήφανος γι αυτές και δεν έχανε.... ευκαιρία να αναφέρεται στην ιστορία της παράταξης και στον κορμό της που είναι η λαϊκή δεξιά.

Ακόμη και το 2007 από τα Υπουργικά έδρανα  έδωσε ένα μάθημα φιλολαϊκής προσέγγισης αναφερόμενος στην ιστορία και την νοικοκυροσύνη της δεξιάς παράταξης.
Αξίζει όμως να θυμηθεί κανείς ότι, πιστός στον φιλολαϊκό χαρακτήρα της μεγάλης ιστορικής και δημοκρατικής παράταξης της οποίας συνέχεια είναι η Ν. Δημοκρατία, την δεκαετία του 1990 έστησε την γιγαντιαία νομική επιχείρηση και κατόρθωσε να γυρίσει πίσω σε ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.8000 διωκόμενους από το ΠΑΣΟΚ απολυμένους Νεοδημοκράτες, και όλα αυτά αφιλοκερδώς.

Ιδιαίτερα σημαντικό υπήρξε και το έργο του ως Υφυπουργού Εσωτερικών.
Επί 4 περίπου έτη (2004 2007) αφιέρωσε την ζωή του στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και στην βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τον πολίτη υπηρεσιών. Η απλούστευση διαδικασιών, η αυτεπάγγελτη αναζήτηση δικαιολογητικών, η θεαματική αύξηση του αριθμού των ΚΕΠ και η εντατική ενίσχυση και επέκταση του θεσμού αυτού, καθώς και η συνεχής στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι μερικά μόνο από τα έργα του δυναμικού αυτού πολιτικού που τίμησε την εμπιστοσύνη τόσο των πολιτών όσο και του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Δυστυχώς, οι μετριότατοι πολιτικοί που τον διαδέχτηκαν μετά την αποχώρηση του το 2007, στην μέν καλύτερη περίπτωση, εκείνη του Χ. Ζώη επί Κυβερνήσεως Ν. Δημοκρατίας, δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το πλούσιο αυτό έργο, στην δε χειρότερη, εκείνη των κ. κ. Ι. Ραγκούση και Ντ. Ρόβλια επί ΠΑΣΟΚ, το συρρίκνωσαν εγκληματικά  ή το ανέστειλαν θρασύτατα. 

Να τι μας θύμισε η παρουσία του Ανδρεουλάκου στην Συγγρού, τέτοιες δύσκολες στιγμές για τη Χώρα,
Μακάρι η παρουσία του να μην είναι συμβολική αλλά ουσιαστική και να στρατευθεί πάλι στον αγώνα για να δώσει και πάλι τη μάχη όπως την έδινε σε όλες τις δύσκολες στιγμές που τον χρειάσθηκε η παράταξη.
Αυτή την ώρα χρειαζόμαστε έντιμους, έμπειρους και προπαντός καθαρούς πολιτικούς.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ακομα δεν χορτασες ωρε ?
    Θα διορισεις και τα εγγονια σου στο Υπουργειο Οικονομικων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι όλοι στην βουλή να ήταν σαν και αυτόν...τότε θα μας χρειαζόντουσαν μόνο 50...Καλή επιτυχία να έχει γιατί το αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο πιο έντιμος πολιτικός και καλός άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.