Η κυβέρνηση επιτίθεται στις … πατάτες και αποκαθιστά την τιμή των σούπερ μάρκετ


Προβληματικές θεωρεί το Υπουργείο Ανάπτυξης τις πατάτες που πούλησαν οι παραγωγοί από το Νευροκόπι, καταργώντας τους μεσάζοντες! Τυχαίο; Ή κάποιος ενοχλήθηκε και «τράβηξε το αυτί» κάποιου;


Ο αναπληρωτής υπουργός....
Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης μίλησε την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναφέρθηκε στο θέμα της πατάτας την οποία χαρακτήρισε υποτιμητικά ως «σλόγκαν των ημερών».


Έκανε δύο παρατηρήσεις


-ότι «πριν από λίγο καιρό σε μια συγκεκριμένη επώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στον «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ», πουλιόταν παρτίδα με πατάτες με 30 λεπτά το κιλό», ενώ η πατάτα Νευροκοπίου πουλήθηκε στα 28 λεπτά το κιλό.


-ότι η πατάτα Νευροκοπίου που δόθηκε είναι θέμα με τα σάκχαρα και γι’ αυτό ήταν φθηνή: «Υπήρξε και ένα ζήτημα σε σχέση με μια κριτική – και εάν θέλετε μια παραδοχή – ότι η ποιότητα της συγκεκριμένης παραγωγής έχει κάποια προβλήματα, όχι για τον καταναλωτή, αλλά ως προς τα σάκχαρα που έχουν δημιουργηθεί, οπότε είχε και λόγους να πωληθεί σε καλύτερη τιμή», είπε.


Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως με όλες τις παρατηρήσεις που έκανε ο Ξυνίδης αφενός υποβαθμίζεται η ποιότητα της πατάτας Νευροκοπίου και αφετέρου αποκαθίσταται η «τιμή» των σούπερ μάρκετ; Τι συμπέρασμα να βγάλουμε

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια