Οι φωτογραφίες των υπόπτων για τις καταστροφές της Αθήνας


Oι πολίτες καλούνται εάν γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν με το 170 και το 1964
- Μεταξύ των κατηγορούμενων και ένας παλαιστίνιος που κατηγορείται και για πλιάτσικο
- 4 από τους συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή
- Eίναι η πρώτη φορά που η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτων για επεισόδια....

Μετά την κατακραυγή και το σάλο που προκλήθηκε από τα πρωτοφανή επεισόδια την Κυριακή στην Αθήνα, όπου κάτω από το βλέμμα της αστυνομίας, οι κουκουλοφόροι έκαναν στάχτη σχεδόν όλο το κέντρο , η αστυνομία αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία πέντε προσώπων, τα οποία κατηγορούνται.


Συγκεκριμένα για τα πέντε αυτά πρόσωπα οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν εάν γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με τα τηλέωνα 170 ή 1964 ή στο email :ctu@hellenicpolice.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Tα άτομα αυτά κατηγορούνται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και από κοινού σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διατάραξη κοινής ειρήνης από δράστες που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έκρηξης εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενηθούν κίνδυνο για άνθρωπο, καθώς και για αντίσταση κατά της Αρχής. Ένας από τους πέντε, αλλοδαπός, υπήκοος Παλαιστίνης, κατηγορείται για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή από κοινού.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι παραπάνω συμμετείχαν σε ομάδες προσώπων που παρεισέφρησαν στον κύριο όγκο πλήθους διαφόρων φορέων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, και επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών δυνάμεων με ρίψεις βομβών μολότοφ, πετρών και άλλων αντικείμενων. 


Ο αλλοδαπός, Παλαιστινιακής καταγωγής, τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενος τις παραπάνω επιθέσεις αφαίρεσε με βία χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και εμπορεύματα από ιδιώτη καταστηματάρχη.


Στη φυλακή θα οδηγηθούν τέσσερις εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής οι οποίοι βαρύνονται με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.Και οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας στην οποία απολογήθηκαν και της αρμόδιας εισαγγελέως. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιεύει σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες πέντε κατηγορουμένων για αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει στα γεγονότα της 12-2-2012. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύει άλλες 23 φωτογραφίες από τα γεγονότα της ίδιας μέρας καλώντας τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα πληροφορίες .


Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, διευκρινίζει ότι ο ρόλος των φωτορεπόρτερ περιορίζεται αποκλειστικά στην δημιουργία φωτογραφιών από τα γεγονότα της επικαιρότητας προς χρήση αποκλειστικά από τα ΜΜΕ προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, τα μέλη της υπακούουν στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και περαιτέρω διευκρινίζει ότι, στο ανωτέρω πλαίσιο ουδέποτε και κανένα μέλος της δεν παρέδωσε υλικό σε κανένα τρίτο, ούτε βεβαίως στην ΕΛ.ΑΣ., που προέβη στην κίνηση αυτή «ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις», όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της. 


Οι φωτογραφίες, όπως προκύπτει άλλωστε από τα εμφανή υδατογραφήματα. έχουν αντληθεί από το διαδίκτυο και ιστοσελίδες πρακτορείων, χωρίς ασφαλώς την άδεια των φωτογράφων ή των πρακτορείων.


Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά πως τα μέλη της Ε.Φ.Ε. υπακούουν μόνο στους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δεν συνεργάζονται με οποιουσδήποτε μηχανισμούς, κρατικούς ή άλλους. Η Ένωσή μας καταδικάζει απερίφραστα πρακτικές κοινωνικού αυτοματισμού και μεθοδεύσεις που διχάζουν την ελληνική κοινωνία στοχοποιώντας πολίτες. Η κίνηση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την πραγματική της στόχευση, πολλώ δε μάλλον που στο φωτογραφικό υλικό που έδωσε δεν αναγνωρίζεται κανένα πρόσωπο.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια