Στο Φάληρο κάνουνε πλάκα με τις δημοσκοπήσεις.

Έτσι όπως το πάνε θα μας πουν ότι προηγείται ο τελειωμένος ο Κουβέλης



Μία ακόμα δημοσκόπηση σοκ για το κόμμα του ΠΑΣΟΚ έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Τα σημάδια της δημοσκοπικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται στην έρευνα της Public Issue για το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ.


Το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει....
να πάρει μόλις την πέμπτη θέση, συγκεντρώνοντας μόλις το 8% των ψήφων.


Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης είναι η είσοδος οχτώ κομμάτων στη Βουλή, καθώς και η σημαντική άνοδος που καταγράφει η Αριστερά, συγκεντρώνοντας  συνολικά ποσοστό 42,5 %, η ΝΔ συγκεντρώνει 31% αλλά χωρίς αυτοδυναμία, ενώ στο κοινοβούλιο εισέρχεται και η Χρυσή Αυγή. 


Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 31%, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2%.


Τονίζεται ότι το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 30%


Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%).


Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.


Πως βλέπουν οι πολίτες την κυβέρνηση Παπαδήμου;


Το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων (91%) είναι δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης συνεργασίας.


Μοιρασμένες είναι οι αρνητικές (48%) και θετικές (46%) για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Σημειώνεται ότι στο Βαρόμετρο του Δεκεμβρίου οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο ήταν 60%. και Θετική για το 46%. Τον Δεκέμβρη οι θετικές γνώμες ήταν 60%.


Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ οι θετικές γνώμες για τον κ. Παπαδήμο είναι 68%, στους ψηφοφόρους της ΝΔ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 58%, του ΚΚΕ 57% και των ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ 50%.


Το 71% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο για τη διαχείριση των οικονομικών προβλημάτων της χώρας, έναντι του 27% που τον εμπιστεύονται.
skai

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια