Θα χιονίσει και στα ορεινά της Αττικής - Χωρίς ρεύμα και νερό δεκάδες χωριά


Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, με τα προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα να μην υποχωρούν!
Τα δημοτικά διαμερίσματα Σαμαρίνας, Σμίξη Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούρη, Τρίκομο, Μοναχήτι, Πρόσβορο, Τρανιά, Πιγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδονιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο στα Γρεβενά παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας ισχυρών χιονοπτώσεων, ενώ παραμένουν χωρίς νερό και ρεύμα! 


Όλος....
 ο δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε τηλέφωνο, ενώ βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ υπάρχουν και στα χωριά Πλακωτό, Καρβασαράς. Αποκλεισμένη για άλλη μια μέρα και η Αερομηλίτσα στα Γιάννενα. 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στις περιοχές αυτές οι βροχές θα είναι τοπικές και το χιονόνερο θα πέσει στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ τα χιόνια θα επισκεφθούν τα ορεινά και τα ημιορεινά. Ομως από το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια και αρκετό κρύο. Οι άνεμοι την Παρασκευή θα πνέουν βόρειοι - βορειδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο ενδεχομένως τοπικά τα 9 μποφόρ όμως το Σάββατο θα έχουμε εξασθένιση. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα δημιουργήσει ισχυρό παγετό, ολικό μάλιστα κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί την Παρασκευή από -12 εως 4 βαθμούς στα βόρεια, από -2 εως 8 βαθμούς στα κεντρικά και από 8 εως 10 βαθμούς στα νησιά, ενώ το Σάββατο ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 βαθμούς και στα νησιά από 6 εως 12 βαθμούς.


ΑΤΤΙΚΗ
Την Παρασκευή περιμένουμε άστατο καιρό με αρκετή συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο, βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και τον υδράργυρο να κυμαίνεται από 0 εως 7 βαθμούς κελσίου.
Το Σάββατο περιμένουμε λιακάδα, βοριάδες 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 2 εως 11 βαθμούς κελσίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα μόνο αλλά θα είναι ένας ήλιος με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο παρά τον παγετό που θα υπάρχει το πρωί στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 εως 8 βαθμούς στα βόρεια, από -2 εως 14 βαθμούς στα κεντρικά και από 6 εως 13 βαθμούς στα νησιά.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμενουμε λιακάδα, νοτιαδάκι μέχρι 3 μποφόρ και τον υδράργυρο να κυμαίνεται απο 6 εως 12 βαθμούς κελσίου.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια