Το θρίλερ της Νύχτας και τα σκληρά μέτρα.


Ολονύχτια διαπραγμάτευση Παπαδήμου-τρόικας. Διαβάστε τι είχε προηγηθεί. Οι δηλώσεις, οι συγκρούσεις και το παρασκήνιο (Vids)
Σε μέτρα που θα φέρουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες στον ελληνικό λαό συμφώνησαν την Τετάρτη οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση μετά από μαραθώνια σύσκεψη....
 8 ωρών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Ωστόσο, η διαφωνία Σαμαρά-Παπανδρέου για τη μείωση των συντάξεων, οδήγησε σε ολονύχτιο θρίλερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύσκεψη διακόπηκε μετά την επιμονή του κ. Σαμαρά να μην υπάρξει οριζόντια περικοπή στις επικουρικές συντάξεις και να μην μεταφερθεί το πρόβλημα στις κύριες.
Λίγο μετά τις 00:30 τα μεσάνυχτα, η σύσκεψη Παπαδήμου-αρχηγών ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη να προχωρά σε αινιγματικές δηλώσεις και ουσιαστικά να αφήνει να εννοηθεί ότι δεν συναινεί και ότι ίσως αποχωρήσει από την κυβέρνηση.


Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος σημείωσε ότι οι αρχηγοί συμφώνησαν σε όλα τα μέτρα εκτός από τις συντάξεις, τονίζοντας όμως ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε επιφυλάξεις.
Όσο περνούσε η ώρα γινόταν σαφές, ότι η βασική διαφορά ήταν οι συντάξεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

"Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, υπάρχει ακόμη ένα θέμα με τις συντάξεις" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού μετά την διακοπή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
"Ξέρω ότι για ορισμένους είναι πρωτόγνωρο να διαπραγματεύονται και μάλιστα σκληρά" είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Πρέπει να κοιτάμε τον απλό κόσμο, πρέπει να διαπραγματευόμαστε, είναι θέση εθνική, είναι θέση συνείδησης θέση που πρέπει να έχει κανείς σε ώρες κρίσης και δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι την παρεξηγούν. Τα πράγματα είναι δύσκολα και προσπαθούμε ο κόσμος να πονέσει λιγότερο".
300 εκατομμύρια μακριά από την οριστική συμφωνία
Ουσιαστικά,  εκκρεμεί η λήψη απόφασης για την εξεύρεση ενός ποσού 625 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 εκατ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τις δαπάνες της Άμυνας και ορισμένων άλλων υπουργείων ενώ για τα υπόλοιπα 300 εκατ. είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Λίγο πριν της έξι το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκε και η σύσκεψη Παπαδήμου-τρόικας, χωρίς να βρεθεί η χρυσή τομή.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι φεύγει για το Eurogroup, το οποίο θα διεξαχθεί στις 19:00 το απόγευμα με το θέμα των συντάξεων ανοιχτό.

"Φεύγω σε λίγη ώρα για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα να διεξαχθεί και να λάβει μια θετική απόφαση, για το νέο πρόγραμμα. Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η επιβίωση της χώρας, η ολοκλήρωση του PSI. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε τους Έλληνες κατάματα. Απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, έχουν συμφωνηθεί όλα τα ζητήματα πλην ενός. Η διαπραγμάτευση είναι σαν την Λερναία Ύδρα. Όταν αφήνουμε ένα θέμα ανοιχτό, ανοίγουν δύο".
Πλέον η Ελλάδα έχει διορία δύο εβδομάδων για να ανακοινώσει μέτρα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μην πειραχθούν οι επικουρικές, σε άλλη περίπτωση θα υπάρξουν μειώσεις.

news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια