Συναγερμός για ρεύμα - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του υπουργείου


Η βαριά κακοκαιρία στα Βαλκάνια σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην παροχή φυσικού αερίου από Τουρκία οδήγησαν το υπουργείο στην απόφαση για απαγόρευση εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς το σύστημα είναι σε οριακό σημείο. Λείπουν ήδη 3 γιγαβατ σύμφωνα με τον ΔΕΣΜΗΕ που σήμανε συναγερμό....

Η κατάσταση είναι οριακή καθώς Σκόπια και Βουλγαρία “έκοψαν” τις εξαγωγές λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τον καιρό, ενώ ταυτόχρονα τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια έχουν έλλειψη νερού (ενόψει καλοκαιριού) και δεν μπορούν να τεθούν σε πλήρη ισχύ.
Ταυτόχρονα και οι μονάδες που λειτουργούν με φυσικό αέριο αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των αντίστοιχων προβλημάτων στην τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο από τον αγωγό μέσω Τουρκίας. 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή κατανάλωση λόγω καιρικών συνθηκών στη βόρεια κυρίως χώρα έχουν φέρει το σύστημα σε οριακό σημείο.
Ο Διαχειριστής του Συστήματος Φυσικού Αερίου κάλεσε ήδη τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο να περιορίσουν την κατανάλωση (κάτι που έχει επιπτώσεις στην παραγωγή ρεύματος) έως ότου φθάσουν στη Ρεβυθούσα δύο φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια