Κ. Καραμανλής : Αμφισβητήθηκε τόσο πολύ το 2009, αλλά ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ πλήρως σε όλες του τις επιλογές.


Άρχισαν σιγά-σιγά να «ξεμυτίζουν» κάποιοι, οι οποίοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τη σημασία των εθνικών επιλογών, με τις οποίες ο Κώστας Καραμανλής θωράκισε τον Τόπο και οι οποίες δρομολόγησαν την πτώση του επειδή δεν ήταν «αρεστές» κυρίως....
πέραν του Ατλαντικού.  Όλοι πια καταλαβαίνουν, ύστερα και από τις αποκαλύψεις για το ποιοι και πως κρύβονται πίσω από τις υποκλοπές του 2004-2005, τι συνέβη τότε:  Οι αποφάσεις του Κώστα Καραμανλή και της Κυβέρνησής του, κυρίως ως προς το σχέδιο Ανάν, την ενεργειακή πολιτική –αγωγός Μπουρκάς –Αλεξανδρούπολη- και την αντίστοιχη στροφή προς τη Ρωσία καθώς και το veto στο Βουκουρέστι, «ανησύχησαν» τόσο πολύ κάποιους, ώστε να στήσουν πρωτίστως τα «δήθεν» σκάνδαλα (π.χ. κουμπάροι, ομόλογα, Βατοπέδι ως και την καταπράσινη Siemens) προκειμένου να πλήξουν τον ηθικό θώρακα του Κ. Καραμανλή και συγκεκριμένων υπουργών του. 
          Και τώρα που η σκευωρία αποκαλύπτεται σταδιακά, νάσου η επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας και για τις προαναφερόμενες βασικές του εθνικές επιλογές.  Η αρχή φαίνεται να επιχειρείται να γίνει με την πιο σημαντική απ’ αυτές, ήτοι το veto στο Βουκουρέστι.  Και τούτο διότι αυτό το veto «πονάει» ακόμη πολύ, αφού όχι μόνο «φρέναρε» την ειλημμένη απόφαση των ΗΠΑ να σύρουν τον Κ. Καραμανλή σε λύση υπέρ των Σκοπίων για το όνομα, αλλά και, επέκεινα, δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.  Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ που οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τη διεύρυνσή του.  Αν δε προσθέσει κανείς και το ότι αυτή η μη διεύρυνση οδήγησε στο «στραπάτσο» των ΗΠΑ από τον Πούτιν ως προς τη Γεωργία, εύκολα αντιλαμβάνεται γιατί οι ΗΠΑ και οι «πρόθυμοι» συμπαραστάτες τους ακόμη και τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα και την αλήθεια.
          Μέσα στην εβδομάδα λοιπόν που πέρασε, ο κ. Γ. Γεωργίου, το γνωστό στέλεχος του ΛΑΟΣ και Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, έθεσε εν αμφιβόλω το veto του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι.  Μάταιος κόπος, γιατί είναι κοινώς γνωστό, με κύριους μάρτυρες τηνA. Μέρκελ και το Ν. Σαρκοζί, τι ακριβώς συνέβη:
          Θυμίζουμε ότι ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κ. Ράις είχαν φθάσει στο Βουκουρέστι, με τη μισή κυβέρνηση των Σκοπίων ως συνοδεία, βέβαιοι όντες ότι θα επιτύχουν τη λύση για το όνομα που επιθυμούσαν, όπως άλλωστε ο ίδιος ο Τζ. Μπους είχε προαναγγείλει δύο μέρες πριν σε μεγάλη γερμανική εφημερίδα.  Ούτε που μπορούσαν να διανοηθούν ότι ο Κ. Καραμανλής θα αντιδρούσε. Προφανώς είχαν ως «πρότυπο» την εφεκτική και βολική στάση του Γ. Παπανδρέου ως Υπουργού Εξωτερικών των Κυβερνήσεων Σημίτη.
          Και τότε συνέβη το αναπάντεχο:  Ο Κώστας Καραμανλής, στην αρχή κιόλας της συνεδρίασης, έθεσε με σαφήνεια το ζήτημα ότι η Ελλάδα δεν ήταν, σε καμία περίπτωση και με οιοδήποτε πολιτικό κόστος, διατεθειμένη να συζητήσει, ενόψει της σχεδιαζόμενης διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  

Και τούτο διότι, όπως ο Κ. Καραμανλής τόνισε ρητώς, το ΝΑΤΟ ήταν –και πάντα είναι- αναρμόδιο forum ως προς την επίλυση του ονόματος των Σκοπίων.  Πράγματι το ζήτημα αυτό ανάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ΟΗΕ, ο οποίος και έχει αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία με μεσολαβητή τον κ. Μ. Νίμιτς!
          Ο Κ. Καραμανλής ξεστόμισε και υποστήριξε μια αυτονόητη αλήθεια, που βρήκε αμέσως σύμφωνους Μέρκελ και Σαρκοζί, ενώ Μπους και Ράις έμειναν, κυριολεκτικά, «στα κρύα του λουτρού».  Εκεί έληξε η συζήτηση.  Κατά συνέπεια ουδείς άλλος παρενέβη για να μη συζητηθεί το θέμα τους ονόματος των Σκοπίων όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο κ. Γ. Γεωργίου.  Άλλωστε κατά την επάνοδο του Κ. Καραμανλή στην Αθήνα η πατριωτική του στάση αναγνωρίσθηκε και χαιρετίσθηκε από όλους, ανεξαιρέτως. «Εχθρούς και φίλους»!
          Ας μην ψάχνουν λοιπόν κάποιοι σήμερα να αμφισβητήσουν την εθνική επιλογή του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια.  Και ας σταματήσουν όλοι οι ανίκανοι να του «φορτώνουν» την μη ευνοϊκή για τη Χώρα απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης ως προς την Ενδιάμεση Συμφωνία.  Με άλλες λέξεις ας το καταλάβουν καλά:  

Ο Κ. Καραμανλής παρέλαβε ως Πρωθυπουργός ένα υπονομευμένο, από την Κυβέρνηση Κ. Σημίτη και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, έδαφος ως προς το όνομα των Σκοπίων  και όρθωσε στο Βουκουρέστι, μόνος, το ανάστημά του για τη χάραξη μιας εθνικής γραμμής που μας θωρακίζει ως σήμερα και την οποία ουδείς τολμά –εξακολουθούμε να ελπίζουμε - να αμφισβητήσει.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.