Τους δουλεύει όλους ο GAP: Νέος πρόεδρος μετά το “κούρεμα” και πριν τις εκλογές


Την τελική του απόφαση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ στις 4 το απόγευμα θα την ανακοινώσει και στο Πολιτικό Συμβούλιο....

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit o κ. Παπανδρέου στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει την απόφασή του να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόλις ολοκληρωθεί το PSI, δίνοντας ενδεχομένως και συγκεκριμένη ημερομηνία.


Ουσιαστικά δέχεται την πρόταση του αντι-παπανδρεικού μπλόκ για εκλογή προέδρου πριν από τις εθνικές εκλογές και συνεπώς ο νέος πρόεδρος θα είναι και ο υποψήφιος πρωθυπουργός.


Το δεύτερο που προκύπτει είναι οτι ο Γ. Παπανδρέου ουσιαστικά υιοθετεί την πρόταση Διαμαντοπούλου που ζητούσε μόλις χθες με επιστολή της η εκλογή να γίνει πριν απο τις εκλογές και απο τη βάση.


Πάντως δεν είναι σαφές ακόμα τι εννοεί ο κ. Παπανδρέου ως “ολοκλήρωση του PSI” καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις που λένε ότι ενδεχομένως η αρχική συμφωνία να έχει επιτευχθεί μέσα στο επόμενο 15ήμερο. 'Ισως όμως εννοεί την πλήρη ολοκλήρωση, μία διαδικασία που με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει ο Ευ. Βενιζέλος στο περασμένο υπουργικό, θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Μαρτίου.


Για τις τελικές αποφάσεις του κ. Παπανδρεου η Ρεγγίνα Βάρτζελη ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη.


Ο Γιώργος Παπανδρέου πρίν απο το Ενικό Συμβούλιο που αρχίζει το Σάββατο στη μία το μεσημέρι στο Κάραβελ, θα συναντηθεί με τον Λουκά Παπαδήμο στο παλίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Στο μεταξύ, μεγαλώνει η λίστα των υποψηφίων Προέδρων στο ΠΑΣΟΚ. Μετά τον Μ.Χρυσοχοϊδη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Χ.Καστανίδη και ο Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια