Η παρέλαση του Μαρτίου βγάζει... σημαιοφόρο στο ΠΑΣΟΚ


Η παρέλαση του Μαρτίου βγάζει... σημαιοφόρο στο ΠΑΣΟΚΣυνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ παρουσία του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να βρεθεί ενός κοινός τόπος μεταξύ όλων των πλευρών προκειμένου να ορισθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ....

Ειδικότερα, το όργανο πρέπει να συμφωνήσει για την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για την ανακήρυξη των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να προσδιοριστεί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, αλλά έχει ένα μεγάλο αγκάθι. Αν δηλαδή θα τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό και θα απαιτηθούν υπογραφές τουλάχιστον από το 25% των μελών του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να ανακηρυχθεί κάποιος υποψήφιος ή αν -όπως ζητά η πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου- οι υποψηφιότητες θα είναι ανεξάρτητες από υπογραφές.


Αν ξεπεραστεί αυτό, επόμενο στάδιο είναι η διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης όπου θα προσδιοριστούν οι στόχοι και η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές, ένα είδος δέσμευσης σε όποιον κι αν εκλεγεί πρόεδρος από τη βάση. Η τελευταία αυτή διαδικασία αναμένεται να προσδιοριστεί τα μέσα Μαρτίου, ενώ ορισμένοι προκρίνουν ως πιθανή ημερομηνία την Κυριακή 18η Μαρτίου με ενδεχόμενη ημερομηνία επαναληπτικής εκλογής, αν χρειαστεί την Κυριακή 25η Μαρτίου.
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια