«ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ» Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!


Μόνο ως κωμικοτραγική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση και η διακομματική και ενδοκομματική "φαγωμάρα" εντός των τειχών του "μνημονιακού μπλοκ"! Χωρίς περιστροφές, ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η Λ. Κατσέλη δήλωσαν ότι δεν ασχολήθηκαν και ιδιαίτερα με την ανάγνωση του μνημονίου, το οποίο όμως ψήφισαν "δαγκωτό"!

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στους επικριτές του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε το πρωί της Τρίτης (24/1) στον ΣΚΑΪ με ανεπανάληπτο τρόπο και ύφος: «Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. [...] Δεν ήταν δική μου δουλειά»! Στην εύλογη απορία εκατομμυρίων πολιτών και εργαζομένων, οι οποίοι στενάζουν υπό τον ζυγό του μνημονίου που ο ίδιος συνυπέγραψε, σχετικά με το ποιες ήταν τότε οι ασχολίες του, ο Μ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: "Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη"!!!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, ο υπουργός δηλώνει ότι, καθώς αναλάμβανε καθήκοντα... υπερήρωα που πολεμάει το έγκλημα, παρέλειψε να κατανοήσει το μέγεθος της "εγκληματικής ευθύνης" του για την υπογραφή του μνημονίου, το οποίο, μάλιστα, ευθαρσώς δηλώνει ότι δεν μπήκε καν στον κόπο να το διαβάσει!
Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, αναφέροντας ότι το μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού, γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών και στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.
Ακροβατώντας ανάμεσα στην - κατόπιν εορτής - απόρριψη του μνημονίου και στην άγνοια και αδιαφορία για τους όρους του, είναι απορίας άξιον αν, με αυτό το επικοινωνιακό τρικ, θεωρεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι θα αποτινάξει την ευθύνη από τους ώμους του! 
Την ίδια στιγμή, "λάδι στη φωτιά" φρόντισε να ρίξει η Λούκα Κατσέλη, η οποία, μιλώντας σε εκπομπή στο Mega, επικαλέστηκε περίπου "άγνοια", καθώς ομολόγησε ότι είχε πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή της για να το διαβάσει!
"Εγώ προσωπικά το διάβασα ένα Σάββατο πρωί για τρεις ώρες" (!), είπε και πρόσθεσε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα για να το μελετήσουν πριν το ψηφίσουν στη Βουλή είχαν στη διάθεσή τους και άλλοι υπουργοί, κατά τη δική της εμπειρία.
Πραγματικά, τα σχόλια περιττεύουν...
Μέχρι πριν μερικές μέρες υπήρχε η "μόδα" των μνημονιακών υπουργών και στελεχών που καταδίκαζαν το μνημόνιο (ανάμεσα τους και ο Μ. Χρυσοχοΐδης). Τώρα, 2 από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν δηλώσει ότι θα είναι και υποψήφιοι για την Προεδρία, δηλώνουν "άγνοια" για το Μνημόνιο, κάτι που οι ίδιοι ψήφισαν στην Βουλή, εκπροσωπώντας τους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους τους. Και το αποκηρύσσουν εκ των υστέρωνΠρώτα το ψήφισαν και μετά το μελέτησαν!
Και κυρίως: υπάρχει κάποιος που το υπέγραψε και να το είχε διαβάσει; Γιατί υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού;
http://iskra.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια