Χιονοθύελλες και ένας νεκρός από τα χιόνια. Μεγάλα προβλήματα στα εθνικά δίκτυα....

Σοβαρότατα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που πλήττει εδώ και δύο ημέρες τη χώρα ενώ ήδη μετράμε έναν νεκρό. Πρόκειται για έναν ορειβάτη που εντοπίστηκε στο όρος Μπέλλες των Σερρών σε υψόμετρο 1.700 μέτρων.

Σοβαρά προβλήματα....

αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται σε όλο το δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου αλλά και στην Εγνατία οδό λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας και των ισχυρών ανέμων που μεταφέρουν χιόνι με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην έχουν σχεδόν καθόλου ορατότητα. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία οδό από τον κόμβο Κοίλων μέχρι τον κόμβο Καλαμιάς (σε μήκος δέκα περίπου χιλιομέτρων), στον νομό Γρεβενών, διακόπηκε και διεξάγεται εκ περιτροπής μόνο από το ένα ρεύμα (αυτό προς Γρεβενά), καθώς το άλλο ρεύμα προς Κοζάνη έχει σχεδόν κλείσει από όγκους χιονιού, που μεταφέρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους. 

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο ορεινό δίκτυο της Φλώρινας, των Γρεβενών, της Κοζάνης, της Καρδίτσας και της Φθιώτιδας. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που υπήρχαν σε διάφροες περιοχές της Φλώρινας αποκαταστάθηκαν. 

Δείτε βίντεο απο τη σφοδρή χιονοθύελλα στην Εγνατία όπως την κατέγραψε ο φακός του kozanimedia

Π
αρα την εξασθένηση των ανέμων εξακολουθούν τα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Τα δρομολόγια απο το λιμάνι του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας εκτελούνται κανονικά ωστόσο κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Πρίνου- Καβάλας, Πάτρας - Κεφαλονιάς, Κυλλήνης - Ζακύνθου και Κυλλήνης - Κεφαλονιάς.



newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια