Αυτές είναι οι γυναίκες της μαφίας των εκβιαστών της Θεσσαλονίκης


Αυτές είναι οι γυναίκες της μαφίας των εκβιαστών της ΘεσσαλονίκηςΗ σπείρα των εκβιαστών-τοκογλύφων είχε και άρωμα γυναίκας. Όπως αποκαλύπτεται από τις συνομιλίες των μελών της οργάνωσης, οι γυναίκες είχαν σημαντικό ρόλο στην πυραμίδα του οργανωμένου εγκλήματος που δρούσε ανενόχλητη τόσα χρόνια στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, οι γυναίκες της σπείρας ήταν εντυπωσιακές, ντύνονταν άψογα και είχαν συμπεριφορά υπεράνω κάθε υποψίας.... 

Όπως ανέφερε χτες ο Αντ1, ήταν η βιτρίνα των τοκογλύφων και δρούσαν συνήθως ως εισπράκτορες και μεταφορείς χρημάτων. Με τον τρόπο αυτό, τα θύματα ξεχνούσαν προσωρινά με τι επικίνδυνους μπράβους είχαν μπλέξει και ότι απειλούνταν η ζωή τους. Αν οι παραινέσεις τους δεν έπειθαν το θύμα να πληρώσει τα χρωστούμενα, τότε έκαναν πίσω για να έρθει το «βαρύ πυροβολικό» της οργάνωσης.


Η Σιμώνα, το Μαράκι, η Ελένη, η Δώρα και το Μωρό
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της γυναίκα με την κωδική ονομασία «Σιμώνα», που εμφανιζόταν ως υπάλληλος ζαχαροπλαστείου. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ο εισπράκτορας του νούμερο 2 του κυκλώματος, του κυρ-Μάρκου.


Η «Ελένη» ήταν το δεξί χέρι ενός εκ των αρχηγών. Υπενθύμιζε "περιπτώσεις" και οφειλές και έδινε συμβουλές, ενώ ανάλογη δουλειά έκανε και το «Μαράκι», που επισήμως ήταν άνεργη.
Στην παρέα υπήρχε και δικηγόρος, ενώ τα χρήματα κατατίθεντο σε λογαριασμούς γυναικών που ήταν είτε συγγενείς των εμπλεκόμενων ή σύντροφοί τους.


Η «Δώρα», για παράδειγμα, ήταν σύντροφος ενός εκ των "εγκεφάλων" και εμφανιζόταν ως καταθέτρια.
Όσο για το... «Μωρό» ήταν επίσης σύντροφος έτερου εγκεφάλου, στα κάλλη της οποίας δεν μπορούσαν να αντισταθούν οι διευθυντές των τραπεζών...


Φυσικά έδιναν τις υπηρεσίες τους με το αζημίωτο, αφού εκτός από τα λούσα και την καλή ζωή, οι λογαριασμοί τους ήταν πάντα γεμάτοι και δεν είχαν ν' ανησυχούν για πολλά.
Τώρα, βέβαια, οι 10 γυναίκες θα χρειαστεί να ξεχάσουν τις δημιουργίες υψηλής ραπτικής και να φορέσουν τη στολή της φυλακής...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια