Προσοχή: Που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες


Γενικό απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο 
- Διαβάστε που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
- Μέχρι τα 10 μποφόρ θα φτάσουν οι νοτιάδες στα πελάγη 
- Μόνο στην Αττική δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν  - Προσοχή στους πολίτες για τις διαφημιστικές πινακίδες
- Μεγάλες καταστροφές από τους ανεμοστρόβιλους στην Ηλεία....

Περιμένουμε στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βουνά. Βορειοανατολικά μάλιστα, δηλαδή στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα χιονίσει ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα από 300 μέτρα και πάνω. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα τις πρώτες πρωϊνές και τις βραδινές ώρες ενώ στην υπόλοιπη χώρα κυρίως στα δυτικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για κάποιες σποραδικές βροχές το πρωί κυρίως στην Κρήτη.


Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες από 7 εως 9 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 10 μποφόρ με τάση εξασθένης από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -8 εως 7 με εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 15 βαθμούς.


ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ:

- Ισχυρή καταιγίδα στη ΔΡΑΜΑ
- Θυελλώδεις άνεμοι στη Χαλκιδική
- Θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη
- Θυελλώδεις άνεμοι στην Ημαθία
- Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στη Φλώρινα
- Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στην Καστοριά
- Θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις στη Λάρισα
- Ισχυρή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες στα Τρίκαλα
- Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες στη Θεσπρωτία
- Θυελλώδεις άνεμοι και βροχές στην Αιτωλοακαρνανία
- Θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις στα Επτάνησα
- Θυελλώδεις άνεμοι και βροχές στη Φωκίδα
- Θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις στη Βοιωτία
- Θυελλώδεις και έντονες βροχοπτώσεις στην Αττική
- Καταιγίδα με θυελλώδεις ανέμους στο Ηρακλείου
- Θυελλώδεις άνεμοι και βροχές σε Χανιά και Άγιο Νικόλαο
- Θυελλώδεις ανέμους και βροχές σε όλη την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε συννεφιασμένο καιρό με κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι βορειοανατολικοι 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 και στον Ευβοϊκό 8 μποφόρ και θερμοκρασία από -2 εως 9 βαθμούς κελσίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ
Περιμένουμε τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές αλλά μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και για λίγο στην νοτιοδυτική Κρήτη και Πελοπόννησο ενώ νωρίς το πρωί κάποια χιόνια ή χιονονόνερο δεν αποκλείεται να πέσουν στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στο Καρπάθιο όμως θα φτάσουν τα 6 μποφορ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από -10 εως 8 με 9 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 10 με 11 βαθμούς και στα νησιά από 11 εώς 15 βαθμούς.


ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ήλιο αλλά πολύ κρύο. Βοριάδες που θα φτάσουν τα 7 μποφορ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 εως 10 βαθμούς.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και προειδοποιεί ότι ανήμερα των Θεοφανείων αναμένεται επιδείνωση του καιρού αρχικά στη βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά της τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 8 με 10 μποφόρ.


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
Α.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα παρακάτω σημεία: α) διάβαση ποταμού Βοσβόζη (περιοχή Ήφαιστου) και β) σε 3 διαβάσεις του ποταμού Τρελοχείμαρου (περιοχές Κάλχα, Κοσμίου και Μεσοχωρίου). Τοποθετήθηκαν κώνοι και απαγορευτικές πινακίδες σήμανσης. Επιλαμβάνονται δήμος Κομοτηνής και Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Α.Δ. ΚΟΖΑΝΗΣ
Από 17.30 ώρα της 6-1-2012, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων, με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα της Εγνατίας Οδού περιοχής αρμοδιότητάς Α.Δ. Κοζάνης, από Α/Κ 9Β Ανατολικής Σιάτιστας μέχρι τον Α/Κ 13 Πολυμύλου, στον κάθετο άξονα Α-29 περιοχής αρμοδιότητάς Α.Δ. Κοζάνης, από Α/Κ 9 Δυτικής Σιάτιστας έως Α/Κ Αλιάκμονα, καθώς και στο Εθνικό και λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα και υπάρχει συνεχή συνεργασία - επαφή με συντονιστικά Περιφερειακά και Δημοτικά όργανα, αρμόδιες Υπηρεσίες και παραχωρησιούχους συντήρησης των οδών.


Α.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στα παρακάτω σημεία
Ε. Ο. Νίκης – Φλώρινας. 
Ε. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από 1ο έως 42ο χλμ.
Ε. Ο. Κρυσταλλοπηγής – Φλώρινας από 1ο χλμ. έως 10ο χλμ.


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΗΠΕΙΡΟΥ
Α.Δ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Π. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης 103 χλμ. έχει κλείσει το ρεύμα προς Ιωάννινα από πτώση βράχων. 


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Α.Δ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην Ε.Ο. Τρικάλων-Γρεβενών, από 31 χλμ. Μουργκάνι έως 54 χλμ.


Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ
Α.Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Διακοπή κυκλοφορίας λόγο υπερχείλισης χειμάρρου Λαγκουβάρδος, εκτροπή κυκλοφορίας από ασφάλτινη αγροτική οδό προς Ε.Ο. Πύργου-Μεθώνης.


ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ


Θυελλώδεις άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ συνεχίζουν να επικρατούν κατά τόπους στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές.


Από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν εκτελείται επίσης κανένα δρομολόγιο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αιδηψό-Αρκίτσα και από Κυλλήνη για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται μερική εξασθένηση των ανέμων μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και υπάρχει μικρή πιθανότητα για άρση του απαγορευτικού.


Καλό θα είναι πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Από τους ανέμους σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στο λεκανοπέδιο της Αττικής με δεκάδες δέντρα να ξεριζώνονται και διαφημιστικές πινακίδες να πέφτουν, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια