Ο Ντέμης θύμα των τοκογλύφων!


Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΌσο ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης των τοκογλύφων - εκβιαστών της Θεσσαλονίκης, έρχονται στο φως υποθέσεις εκβιασμών με θύματα πρόσωπα από τον αθλητικό, καλλιτεχνικό και επειχειρηματικό κόσμο....

Αναμεσά τους ο πρώην ποδοσφαιριστής και προέδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος είχε δανειστεί μεγάλο χρηματικό ποσό από τους περιβόητους τοκογλύφους. Μάλιστα, ο κ. Νικολαΐδης είχε έρθει σε επαφή με τον Κωσταντίνο Μελέτη, αρχηγό της τέταρτης και νεοσυσταθείσας ομάδας τοκογλκύφων και δανείστηκε... cash 350.000 ευρώ! Αν και η παρέα του Μελέτη φημιζόταν στη συμπρωτεύουσα για τις βάναυσες επιθέσεις τους στα θύματα που καθυστερούσαν τους τόκους, ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν μάλλον ο καλύτερος «πελάτης» καθώς δεν καθυστερήσε ούτε μέρα την αποπληρωμή του δανείου του..


Όπως αναφέρει το «Έθνος», ο Ντέμης Νικολαϊδης δανείστηκε τον Αύγουστο του 2010 από τον Μελέτη το ποσό των 350.000 ευρώ. Για την αποπληρωμή του χρέους ο πρώην διεθνής άσσος έδινε 51.800 ευρώ το μήνα. Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε τόκους και μέρος του κεφαλαίου. Το αρχικό μηνιαίο επιτόκιο ήταν 10%. Λόγω της συνέπειας του Ντέμη Νικολαΐδη το επιτόκιο έπεσε στο 6,5%. Ωστόσο ο πρώην ποδοσφαιριστής για το ποσό των 350.000 ευρώ επέστρεψε 620.000, δανείστηκε δηλαδή με επιτόκιο 120% το χρόνο!


Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε έγιναν οι επαφές. Επίσης ένας από τους «ταμίες» του «εγκεφάλου» του κυκλώματος επιχειρηματία Καραμπέρη φέρεται και ο γνωστός δημοσιογράφος, στέλεχος της ΕΡΤ3, Γιώργος Φερέτης, ο οποίος του έβρισκε θύματα και -κατά περίπτωση- είτε εισέπραττε χρήματα αυτοπροσώπως είτε έδινε τον τραπεζικό λογαριασμό του.
http://www.parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια