Ηθικώς βλαμμένος ο Πάγκαλος;


Ο κατ’ επανάληψη παρανόμως διορισθείς Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος χτύπησε πάλι. Ενήγαγε την εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13», επειδή η τελευταία είχε κυκλοφορήσει προ εβδομάδων με πρωτοσέλιδο φωτομοντάζ που παρουσίαζε τον Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης με μία....
γουρουνοκεφαλή να αναπαύεται στους ευρείς ώμους του.
Ο Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης ένοιωσε προσβολή μεγάλη υποστάς ηθική βλάβη στην προσωπικότητά του, εξ ου και ήγειρε αγωγή κατά της εφημερίδος διεκδικών το γελοίο ποσό του € 1.000.000 ως χρηματική ικανοποίηση ικανή και αναγκαία προς..
αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που του προκάλεσε η εφημερίδα. Άκουσα σε σατιρική ραδιοφωνική εκπομπή ότι μάλλον τα γουρούνια θα έπρεπε να έχουν ασκήσει αυτή την αγωγή. Υπερβολικό θα μου πείτε, αλλά τι να περιμένει κανείς από cons. Όλο τέτοιες παπάρες λένε.
               Άκουσα, βεβαίως, και τον ίδιο τον Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης να λέει στην PASOKTV ότι την αγωγή ήγειρε όταν η μικρή του κόρη βρέθηκε στο γραφείο του και είδε το πρωτοσέλιδο. Τον ρώτησε γιατί τον παρομοιάζουν με το συμπαθές αυτό ζώο και άρχισε να κλαίει [η κόρη]. ΄Ετσι, απεφάσισε ο Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διότι δεν θέλει να βλέπουν τα παιδιά του τέτοια δημοσιεύματα και να στενοχωριούνται. Αν έτσι έχουν τα πράγματα, διερωτώμαι αν η αγωγή έχει ασκηθεί στο όνομα του Αντιπροέδρου Κυβέρνησης ή στο όνομα της κόρης του. Και τούτο διότι κατά την παγίως ακολουθούμενη ερμηνεία των σχετικών διατάξεων, αξίωση  χρηματικής ικανοποίησης  λόγω  ηθικής βλάβης έχει ο αμέσως και όχι εμμέσως ζημιούμενος από αδικοπρακτική συμπεριφορά.
Αν αληθεύει, λοιπόν, ο ισχυρισμός τού Αντιπροέδρου Κυβέρνησης  ότι το περιστατικό με την κόρη του ένοιωσε ηθικό άλγος, εξ ου και εστράφη ατομικώς κατά της εφημερίδος, τη βλέπω την αγωγή να απορρίπτεται μετά πολλών επαίνων. Εκτός αν αυτό το περιστατικό αποτελεί εφεύρημα του Αντιπροέδρου Κυβέρνησης για να δικαιολογήσει την ανάλγητη στάση του. Τον έχω ικανό για όλα. Με τόσα ψέμματα που μας έχει φορτώσει αυτός και οι σύντροφοί του, άλλο ένα ψεμματάκι δεν μας βλάπτει ηθικώς. Αντιθέτως μας περιποιεί μεγίστην τιμήν που έχουμε τέτοιους ηθικούς ογκόλιθους να μας κυβερνούν.  Είμαι περίεργος, πάντως, να δω αν η εφημερίδα θα ασκήσει ανταγωγή κατά του Αντιπροέδρου Κυβέρνησης ζητώντας € 5.000.000 ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που αυτός έχει προκαλέσει σ’ αυτήν και στον εκδότη της με τις φράσεις «είναι όλοι φασίστες, κομμουνιστές ή cons», «οι πολίτες μάς διέφθειραν» κ.λπ. Οψόμεθα.

Σωτήριος Καλαμίτσης
Δικηγόρος
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_6488.html#more

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια