Τα άκουσε ο Οικονόμου.

Στόχος αποδοκιμασιών έγινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, στο συνέδριο των ιδιοκτητών ακινήτων, όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δήλωσε ότι το τελος ακινήτων επιβλήθηκε επειδή το κράτος δεν μπόρεσε να εισπράξει τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010....

«Απολύτως παράλογο» χαρακτήρισε το αίτημα της τρόικας για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας κατά τη διάρκεια του 29ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΠΟΜΙΔΑ.


    «Είναι ένα μέτρο που δεν έχει την υποστήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά έχω και την αίσθηση ότι προτάθηκε χλιαρά από την τρόικα», πρόσθεσε.


    Σχετικά με τις 40 φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία λίστα παραλογισμών και σ' αυτήν οδήγησαν οι αστοχίες πολλών δεκαετιών», συμπληρώνοντας ότι πρέπει να καταργηθούν οι υπέρμετρες επιβαρύνσεις, αλλά με ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.


    Μάλιστα, την ώρα που αναφερόταν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει υπεύθυνος και είναι γνωστό ποιος φταίει για την αδυναμία είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010 και εν μέρει του 2009, πλήθος κόσμου αντέδρασε αποδοκιμάζοντάς τον και ζητώντας να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι έφταιξαν.


    Χαιρετισμό στο συνέδριο απηύθυνε, επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος επισήμανε: «Όταν είδα τη λίστα με τους φόρους που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων είχα την αίσθηση ότι παρακολουθούσα ένα κωμικό μονόπρακτο, αλλά ο παραλογισμός είναι ότι ενώ επιβλήθηκαν αυτοί οι φόροι, μειώθηκαν και τα φορολογικά έσοδα».


    Ο αναπληρωτής υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, παρατήρησε με τη σειρά του ότι είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο προϋπολογισμός του 2009 προέβλεπε 500 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τη φορολόγηση των ακινήτων, ο φετινός προβλέπει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας φόρος για τα ακίνητα, το ΕΤΑΚ, όπως ήταν παλιά, που θα καθορίζεται με βάση την αντικειμενική αξία», συμπλήρωσε.


    Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου λέγοντας ότι αυτό «διεξάγεται σε μια από τις πιο κρίσιμες ώρες για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι συνθλίβονται ανάμεσα στις διαδικασίες του μνημονίου και σε μια άνευ προηγουμένου φορολόγηση».
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια