“Οι θέσεις της ΝΔ δεν είναι πουκάμισα για να αλλάζουν”


Φαίνεται ότι ακόμα δεν ανέλαβε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Καψής και άρχισε τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια. Έτσι προέκυψε … Mega θέμα με την (δικαιολογημένη) απουσία των Σταύρου Δήμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου από την κυβερνητική επιτροπή που έγινε σήμερα υπό τον κ. Παπαδήμο. Κάποιοι άρχισαν να μιλούν....
για απουσία στήριξης της κυβέρνησης από τη ΝΔ, άλλοι ότι την σαμποτάρουν και άλλοι ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης πριν καλά – καλά ξεκινήσει.


Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ενόχλησε πραγματικά την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της είναι η έντονη επίθεση που εξαπέλυσε από το πρωί η ΝΔ διά του εκπροσώπου της για θέματα όπως η εργασιακή εφεδρεία, ο διορισμός του νέου κυβερνητικού επιτρόπου, οι νέες αμετροέπειες του Πάγκαλου κλπ.


“Οι θέσεις μας γι αυτά και για όλα τα άλλα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας παραμένουν αυτές που ήταν” δηλώνουν στελέχη της ΝΔ. “Οι θέσεις μας δεν είναι πουκάμισα για να αλλάζουν.


Στηρίξαμε την κυβέρνηση Παπαδήμου για ειδικό σκοπό, την εκταμίευση της 6ης δόσης, την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και την διενέργεια των εκλογών μόνο“.


Κατά τα άλλα, είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ βλέπει να υφίσταται μόνο αυτό τις συνέπειες της πολιτικής του και προσπαθεί να βάλει τη ΝΔ μέσα στο κάδρο για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν από τον ΓΑΠ ότι “όλοι φταίνε”. Αυτό όμως κατά τα φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνει.


Πρέπει να πούμε επίσης ότι κάποιοι θα έπρεπε να περιμένουν αυτές τις δυσλειτουργίες. Το γράφαμε ότι το να πλασάρουν τον Παπαδήμο ως σωτήρα κάνουν κακό στην ίδια τη χώρα. Αλλά ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός μπορεί να συμβάλει στη σωτηρία της χώρας, η ετερόκλιτη συμμαχία για το σχηματισμό κυβέρνησης δε μπορεί παρά να έχει βραχύ βίο.


Τώρα λοιπόν που είναι εμφανείς οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων, κάποιοι ξεβολεύονται και αναζητούν άλλοθι στις απουσίες του Δήμα ή του Αβραμόπουλου ή ακόμη και στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ. Δηλαδή τι ήθελαν όσοι φωνάζουν; Να συνεχιστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Παπαδήμου και κανείς να μην αντιδρά; Όταν το χαράτσι στα ακίνητα είναι άδικο, όταν η εφεδρεία γίνεται χωρίς σχεδιασμό και επί δικαίων και αδίκων, να κάνουν όλοι σιωπή και να μην ασκήσουν κριτική;


Ας το πουν, επιτέλους, ότι η ΝΔ και τα άλλα κόμματα πρέπει να το βουλώσουν και να κάνουν ότι θέλουν και πάλι οι Πασόκοι, που έτσι κι αλλιώς έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό.


Η σημερινή κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού, το έχουμε όλοι τονίσει. Να πάρει την 6η δόση, να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, να προχωρήσει στο PSI και μετά να πάει σπίτι της. Όλα αυτά όμως δε μπορεί να γίνουν με τη λογική του σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω. Δηλαδή μπορεί αυτή η κυβέρνηση να νομιμοποιείται να πάρει μέτρα που θα πλήξουν για χρόνια τον ελληνικό λαό; Αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο ίδιος ο κόσμος με την ψήφο του.


Απλά είναι τα πράγματα, ακόμη κι αν κάποιοι τα «σηκώνουν» ως θέματα για να κάνουν τα παιχνίδια τους. Κι εν πάση περιπτώσει, ο κ. Παπαδήμος είναι πανίσχυρος κι έχει ευρεία συστημική στήριξη. Αν βλέπει προβλήματα και δυσλειτουργίες ας πάρει κεφάλια, ας φωνάξει, ας καταγγείλει.


Την πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα να εμφανίζεται μια κυβέρνηση σκορποχώρι, δεν είναι ότι καλύτερο. Αν θέλαμε κάτι τέτοιο ας κρατούσαμε τον κ. Παπανδρέου. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν στην κυβέρνηση αλλά ας μην πιστεύει ότι θα γίνουν όλα στον αυτόματο και χωρίς αντιδράσεις.
http://www.antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια