ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ: Τα χρέη των φορολογούμενων θα εισπράττονται πλέον από τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες.


 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ!
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ «ΜΠΑΝΑΝΙΑ Η ΕΛΛΑΣ»!

Δηλώσεις-σοκ έκανε ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος - στα πλαίσια επίκαιρης ερώτησης της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία....
συζητήθηκε στη Βουλή την Παρασκευή 16.12-ομολογώντας, χωρίς περιστροφές, ότι ετοιμάζεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση του φορολογικού μηχανισμού.
Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι ιδιωτικοποιείται πλήρως ο τακτικός φορολογικός έλεγχος, μέσω του διαβόητου φορολογικού πιστοποιητικού, το οποίο επεκτείνεται τώρα σε όλες τις επιχειρήσεις (προς το παρόν ισχύει για τις εταιρείες με τζίρο άνω των 5 εκ. ευρώ). Το εν λόγω πιστοποιητικό είναι η βεβαίωση της ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρίας ότι η επιχείρηση-πελάτης της δεν υπέπεσε σε φορολογικές παραβάσεις. Με την έκδοση του εν λόγω πιστοποιητικού θεωρείται ότι ο φορολογικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί! Δηλαδή μια επιχείρηση θα διαλέγει τους ιδιώτες ελεγκτές της, οι οποίοι θα πιστοποιούν το αν η επιχείρηση παραβίασε τη φορολογική νομοθεσίαΟ ελεγχόμενος θα επιλέγει τον ελεγκτή του! Επί της ουσίας, οι μεγάλες επιχειρήσεις πλέον θα πληρώνουν φόρους κατά βούληση. Διότι ποια ελεγκτική εταιρεία ή ποιος λογιστής θα θελήσει να δυσαρεστήσει τους πελάτες του και να τους χάσει;
Σε ότι αφορά στα χρέη των φορολογούμενων αυτά θα εισπράττονται πλέον από τις –ήδη γνωστές από την είσπραξη των τραπεζικών οφειλών- μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες.
Σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Υπουργού Οικονομικών:
• «Το φορολογικό πιστοποιητικό εφαρμόζεται και λειτουργεί και θα επεκταθεί και στις παρελθούσες χρήσεις και τώρα το επεκτείνουμε με νέα απόφαση και στις μικρές επιχειρήσεις, αυτές που χρησιμοποιούν λογιστή και όχι Ορκωτό Ελεγκτή.
• Για τα ληξιπρόθεσμα. Ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα.
• Οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών.
• Και βεβαίως αντλούμε όλα τα στοιχεία που πρέπει λόγω της γενικής άρσης του τραπεζικού απορρήτου.
Χρειαζόμαστε και έναν παράπλευρο μηχανισμό, χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρούς μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρείες και φυσικά μηχανισμούς όπως είναι η ΔΕΗ που λειτουργεί με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.»
Είναι σαφές λοιπόν ότι το ακραίο νεοφιλελεύθερο πείραμα που γίνεται σε βάρος της χώρας μας και του ελληνικού λαού οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση (και) του φορολογικού μηχανισμού, προκειμένου οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να έχουν κέρδη χωρίς φόρους και να μην υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος από την πλευρά της κοινωνίας στο εταιρικό πεδίο. Όσο δε για τους εργαζόμενους στον φορολογικό μηχανισμό το μέλλον τους διαγράφεται άδηλο, με τις εξαγγελίες για «αποχώρηση» 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 να λειτουργούν γι' αυτούς ως «δαμόκλειος σπάθη». Παράλληλα, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η φορολεηλασία μισθωτών, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών, ώστε να κορυφωθεί η βίαιη διαδικασία αναδιανομής του πλούτου υπέρ των πολύ λίγων.
Γι' αυτό και λέμε: αν δεν τους ανατρέψουμε σήμερα τότε αύριο ίσως να είναι πολύ αργά....
iskra.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια