Έφαγε πόρτα ο Γκρούεφσκι από τον Σαμαρά.


Τα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι ο κ. Γκρούεφσκι ζήτησε χθες από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συναντηθούν στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που διεξάγεται στη Μασσαλία, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα.


Μάλιστα, το κρατικό....
πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων «ΜΙΑ», μετέδωσε, ότι στο αίτημα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού να υπάρξει συνάντηση, υπήρξε άρνηση με το αιτιολογικό πως ο κ. Σαμαράς είχε βεβαρημένο πρόγραμμα και ήταν απασχολημένος.


Οι ισχυρισμοί αυτοί  έγιναν “πρώτο θέμα” στα Σκόπια που διαμαρτύρονται τώρα ότι ενώ ο Σαμαράς συνάντησε άλλους ηγέτες που συμμετέχουν στο ΕΛΚ,  δεν είχε χρόνο για τον δικό τους πρωθυπουργό.


Για τα Σκόπια η άρνηση του κ. Σαμαρά αποτελεί σαφές δείγμα, ότι η Ελλάδα παραμένει αμετακίνητη στις σκληρές θέσεις της. Την  θεωρούν επίσης δείγμα του τι θα γίνει με το θέμα των Σκοπίων όταν ο Σαμαράς θα είναι πρωθυπουργός. Γίνεται επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά  Παπαδήμο και στο πως ο Σαμαράς επηρεάζει την εθνική γραμμή.


Πάντως, συνεργάτες του κ. Σαμαρά που βρίσκονται στην Μασσαλία και επικοινωνήσαμε μαζί τους δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν να έχει υποβληθεί από τον κ. Γκρούεφσκι αίτημα  για συνάντηση με τον πρόεδρος της ΝΔ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια