Συμβουλές για νυχτερινή οδήγηση....


Oδήγηση τη νύχταΠέντε σημαντικές συμβουλές


Όταν οδηγούμε νυχτερινές ώρες οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεχτικοί. Οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι και καραδοκούν....
 1. Προβλήματα στην ορατότητα
Όσο περήφανοι και να είμαστε για τις ικανότητες των ματιών μας, τις νυχτερινές ώρες η ορατότητά μας είναι αρκετά μειωμένη σε σχέση με την ημέρα. Οι λόγοι που μπορούν να μας επηρεάσουν είναι λίγο ή πολύ γνωστοί, ωστόσο συχνά δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Προβολείς από τα αντίθετα κινούμενα οχήματα, μη φωτισμένος δρόμος αλλά και η κούραση είναι αυτά που πρέπει πάντα να προσέχουμε.


2. Απρόσεκτοι πεζοί
Οι συνθήκες μειωμένης ορατότητας που προκύπτουν τις βραδινές ώρες κρύβουν μεγαλύτερους κινδύνους για τους πεζούς. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ αυτοί βλέπουν τα οχήματα, οι οδηγοί των οχημάτων μπορεί να μην βλέπουν τους πεζούς. Λεπτομέρεια που σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχτεί θανατηφόρα.


3. Μεθυσμένοι οδηγοί
Όσο και αν οι αρχές τις χώρας προσπαθούν να περιορίσουν το φαινόμενο, οι μεθυσμένοι οδηγοί πάντα θα υπάρχουν και μάλιστα πληθαίνουν. Φυσικά, αν ένας χρήστης του δρόμου βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, τίποτα δεν υπάρχει για να κάνουνε οι άλλοι, ώστε να τον αποφύγουν. Παρ' όλα αυτά, η αμυντική οδήγηση επιβάλλεται, ειδικά τις ώρες και μέρες της εβδομάδας που οι Έλληνες διοχετεύουμε στο τιμόνι -με τρόπο μοναδικό- τα προβλήματα που συσσωρεύονται μέσα μας όλη την εβδομάδα.


4. Τους κλέφτες
Αν και στην Ελλάδα φαινόμενα σαν αυτό σπανίζουν, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού υπάρχουν συμμορίες, που επιτίθενται σε οδηγούς που περιμένουν στα φανάρια, προκειμένου να τους αποσπάσουν ακόμα και το αυτοκίνητο. Όπως και να έχει, επιβάλλεται να είμαστε προσεκτικοί, να κλειδώνουμε τις πόρτες όταν οδηγούμε και να παραμένουμε καχύποπτοι απέναντι σε οτιδήποτε συναντήσουμε στο δρόμο μας. Ένα δήθεν ατύχημα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι η καλύτερη παγίδα για κάποιον ανυποψίαστο.


5. Οι κόντρες
Τα σημεία στα οποία στήνονται, βάσει προγράμματος, οι καθιερωμένες κόντρες με γρήγορα αυτοκίνητα, είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους. Παρ' όλα αυτά, επειδή τις νυχτερινές ώρες οι δρόμοι είναι άδειοι, πολλοί από αυτούς μετατρέπονται σε πίστες για υψηλές ταχύτητες και ανταγωνισμό μεταξύ νέων ανθρώπων, που επιβάλλουν τους δικούς τους άγραφους νόμους. 


Αν τύχει και βρεθείτε σε μία τέτοια κατάσταση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να συνεχίσετε από άλλο δρόμο. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε, τότε καθίστε δεξιά, χωρίς να πηγαίνετε ούτε πολύ αργά ούτε πολύ γρήγορα και κυρίως μην κάνετε απότομες κινήσεις. Αυτοί που πρέπει, σας έχουν δει και οποιαδήποτε απότομη μεταβολή ίσως σας βάλει όλους σε κίνδυνο. 

Πηγή: autotritri.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια