Ενα ακόμα σκάνδαλο...


Η περίπτωση της ΕΡΤ -και ο τρόπος που η προηγούμενη κυβέρνηση τη διαχειρίστηκε- αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όχι απλά πολιτικής απάτης, αλλά και κραυγαλέας εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.
Εχει, δηλαδή, όλα τα χαρακτηριστικά ενός σκανδάλου.


Η κυβέρνηση εκείνη, με τον διάττοντα αστέρα της Η. Μόσιαλο, αποφάσισε να συρρικνώσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει κάποιος χαρακτηριστικά... Αϊνστάιν, για να εκτιμήσει ποιος θα ωφεληθεί από τη συρρίκνωση αυτή. Αλλωστε, ο πολυπράγμων Μόσιαλος όλες τις εξαγγελίες για τη συρρίκνωση δεν τις έκανε με κάποιο θεσμικό τρόπο, ούτε καν τους εκλεγμένους (ο ίδιος είναι διορισμένος) συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ δεν ενημέρωσε, όπως είπε προχθές δημόσια ο Απ. Κακλαμάνης. Επέλεγε την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και άλλων ιδιωτικών καναλιών για να πληροφορήσει την κοινωνία πως θα συντρίψει την ΕΡΤ! Ολα αυτά δεν έγιναν εν αγνοία του πολιτικού προϊσταμένου του Μόσιαλου, του Γ. Παπανδρέου δηλαδή, ο οποίος και τον ανέδειξε. 


Και αποτελεί μια απάντηση σε όσα και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και διάφοροι πολιτικοί του φίλοι ισχυρίζονται. Οτι δηλαδή η πτώση του οφείλεται σε διαπλεκόμενα συμφέροντα. Οφείλεται στα πολιτικά του εγκλήματα. Αλλωστε, τα διαπλεκόμενα εξυπηρετούσε με την πολιτική του.


Ισως κάποιοι πουν πως αυτά αποτελούν πια μέρος της πρόσφατης έστω, Ιστορίας. Δεν είναι έτσι. Το σχέδιο συρρίκνωσης δεν έχει αποσυρθεί. Ούτε η επαίσχυντη ρύθμιση για ένταξη των δημοσιογράφων στην κατηγορία των κρατικών υπαλλήλων. Δηλαδή, των απόλυτα ελεγχόμενων από την εξουσία...


Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ pantelak@ enet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια