Λεπτό προς λεπτό το θρίλερ του Κορυδαλλού ....


"Ο Βλαστός ήθελε να αποδράσει και όχι να σκοτώσει". Οι "πυρήνες" ήξεραν για την απόδραση αποκαλύπτει ο συνήγορος όλων των μοιραίων πρωταγωνιστών της ομηρίας που έκοψε την ανάσα στο Πανελλήνιο, Φραγκίσκος Ραγκούσης.
Είναι αναμφισβήτητα ο άνθρωπος κλειδί. Σε αυτόν τηλεφώνησε ο Παναγιώτης Βλαστός με το που κατάλαβε....
ότι η απόπειρα απόδρασης απέτυχε.
Αλλωστε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης εκπροσωπεί και 4 μέλη των "πυρήνων της φωτιάς".


"Ο ΒΛΑΣΤΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ"
Οπως δήλωσε στο Newsit "o Βλαστός είχε σα σκοπό να αποδράσει, αποκαρδιωμένος από τις συνθήκες κράτησής του, πιστεύοντας πως από τη δικαιοσύνη δεν έχει να περιμένει τίποτα. Οταν κατάλαβε πως το σχέδιο της απόδρασή του δεν πέτυχε, αμέσως ζήτησε τη δική μου παρέμβαση για να παραδοθεί στον διευθυντή των φυλακών μαζί με τα υπόλοιπα μέλη τα οποια συμμετείχαν στην απόδραση, δηλαδή τους αντιεξουσιαστές των "πυρήνων της φωτιάς". Ολη η ενέργεια του ήταν τέτοια ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος".


ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ
Ηταν περίπου 5.45 το απόγευμα όταν όπως αφηγείται ο κύριος Ραγκούσης "ο Βλαστός στην προσπάθειά του να ανακατευτεί με τους επισκέπτες για να βγει έξω έγινε αντιληπτός και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος κλείδωσε τις πόρτες την τελευταία στιγμή, άρα εγκλωβίστηκε στον χώρο του επισκεπτηρίου μαζί με τους "πυρήνες", τους επισκέπες περίπου 12 με 13 άτομα και 3 σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Προτού φτάσω ακόμη κάτω ελευθέρωσε 4 γυναίκες, πρώην κρατούμενες που είχαν μόλις αποφυλακιστεί και μετά η απαίτησή του ήταν να διασφαλίσει τους όρους της παραδοσή του. Ο Βλαστός που είχε το όπλο δεν το έβαλε στο κεφάλι κανενός. Αυτά είναι ιστορίες. Κανένας δε θα τολμούσε να πάει και ιδίως σωφρονιστικοί υπάλληλοι να αντιδράσει στον Βλαστό. Αφού έβλεπε τους αστυνομικούς από εξω, εάν ήτανε να χρησιμοποιησει το όπλο σαν ασπίδα θα έλεγε "ανοίχτε μου γιατί θα πυροβολήσω" είτε στα πόδια, είτε στο κεφάλι. Καμία τέτοια ενέργεια δεν έγινε. Προσπάθησε να αποδράσει, απέτυχε τελείωσε".


ΟΙ ΠΟΛΥΩΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ - ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ
"Μιλησα" αποκαλύπτει ο δικηγόρος, "με τον εποπτεύοντα της αστυνομικής δυνάμεως και η θέση του ήταν ότι ανέμενε την άδεια της κυρίας εισαγγελέως. Πιστεύω πως συνέβησαν δύο πράγματα. Κατ΄αρχήν δεν ήθελαν να φανεί ότι υπάρχει διαπραγμάτευση με τον Παναγιώτη Βλαστό, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από τον εντολέα μου ο οποίος είπε πως θα διαπραγματετευεί μόνο μαζί μου και αμέσως μετά θα παραδώσει το όπλο στον διευθυντή των φυλακών, όπως και οι αντιεξουσιαστές παρέδωσαν το ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι μέσα στις φυλακές. Καμία άλλη διαπραγμάτευση δεν ήθελε με την εξουσία. Από την πλευρά της η αστυνομία δεν ήθελε να φανεί οτι υποχωρεί όταν κάποιος θέλει να παραδοθεί".


ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
"Γύρω στις 10.45 όλα τελείωσαν" λέει ο κύριος Ραγκούσης "όταν μπήκα μέσα μαζί με τον διευθυντή των φυλακων. Ανοίξαμε την πόρτα, μπήκαμε μέσα στο χώρο όπου ήταν ο Βλαστός και οι αντιεξουσιαστές και μας παρέδωσε το όπλο ο Παναγιώτης και το αυτοσχέδιο μαχαίρι οι αντιεξουσιαστές. Εκείνη την ώρα βγήκαν έξω και οι εγκλωβισμένοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι επισκέπτες".


ΟΙ "ΠΥΡΗΝΕΣ" ΗΞΕΡΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ
Οπως αποκαλύπτει στο Νewsit o δικηγόρος τόσο του Βλαστού όσο και των 4 μελών των "πυρήνων της φωτιάς" για την απόδραση "ήξεραν οι "πυρήνες" και θέλησαν και αυτοί να αποδράσουν".


Τέλος για το πως πέρασε το περηβόητο όπλο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και πως αυτό έφτασε στα χέρια του Βλαστού ο κύριος Ραγκούσης δήλωσε πλήρη άγνοια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια