Για κλάσματα του δευτερολέπτου απετράπη η απόδραση.


Λίγα κλάσματα δευτερολέπτου κι ένα πάτημα κουμπιού ήταν τα στοιχεία που απέτρεψαν την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού του Παναγιώτη Βλαστού και των 5 νεαρών ύποπτων συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση....
τον σωφρονιστικό κώδικα μία φορά κάθε μήνα, κάθε κρατούμενος έχει το δικαίωμα αίτησης για "ανοιχτό" επισκεπτήριο. Όχι δηλαδή συνάντηση στο θάλαμο με τα τζάμια ασφαλείας που φτάνουν μέχρι το ταβάνι, αλλά σε μια μακρόστενη αίθουσα με ένα μοναστηριακού τύπου πάγκο, ο οποίος έχει ενδιάμεσα ένα τζάμι ύψους περίπου 20 εκατοστών.


Κι αυτό προκειμένου οι σωφρονιστικοί που βρίσκονται ο ένας στην μία πλευρά και ο δεύτερος στην απέναντι, να ελέγχουν και ν' αποτρέπουν την οποιαδήποτε επαφή μεταξύ κρατούμενου κι επισκέπτη ώστε να μεταφερθεί κάτι "εκτός" διαδικασίας.


Σ' αυτή την αίθουσα του επισκεπτηρίου που βρίσκεται αριστερά ακριβώς από το σημείο που από τις αστυνομικές κλούβες αποβιβάζονται οι κρατούμενοι, υπάρχουν δύο πόρτες ασφαλείας που κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου ανοίγουν με μηχανικό τρόπο, από τα πόμολα.


Αυτές οι πόρτες, όμως κλείνουν αυτόματα με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι επίδοξοι δραπέτες εμφάνισαν ξαφνικά όπλο και αυτοσχέδια μαχαίρια, πήδηξαν μ' ευκολία το τραπέζι προς την πλευρά των επισκεπτών τους και άνοιξαν την πρώτη πόρτα.


Πριν ανοίξουν τη δεύτερη ωστόσο, ο δεσμοφύλακας που κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, πάτησε το κουμπί με αποτέλεσμα να παγιδευτούν οι κρατούμενοι λίγα εκατοστά πριν από το "πέταγμα" προς την ελευθερία.


Γιατί ακριβώς μετά από αυτή την πόρτα, βρίσκεται το διαδρομάκι που οδηγεί στον ... κεντρικό δρόμο των φυλακών, που χωρίζει τα σχολεία από το κτιριακό συγκρότημα του σωφρονιστικού καταστήματος.
newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια