Αντιμέτωπος με την πρώτη κυβερνητική κρίση ο Παπαδήμος

Προσπάθεια να κοιτάξει μπροστά και να προσπεράσει τις ατέλειες της κυβέρνησής του θα κάνει σήμερα στο υπουργικό ο Λουκάς Παπαδήμος. Ο πρωθυπουργός, που βλέπει τους υπουργούς του να τσακώνονται για το χρόνο των εκλογών ή να έχουν....
χωριστεί σε νυν και πρώην, θα παρουσιάσει τη δική του ανάγνωση των πραγμάτων.

Θα πει: 

1.Παρά τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, κατά τα τελευταία δύο έτη, η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί.

2.Έχει έλθει πράγματι η ώρα ευθύνης, αποφάσεων και δράσης.

3.Σε αυτή την εθνική υπερπροσπάθεια δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και κανείς δεν περισσεύει.

4.Η κυβέρνηση θα κάνει ότι απαιτείται για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της χώρας. «Η κυβέρνηση συνεργασίας θα κάνει το καθήκον της. Πιστεύω ότι οι πολιτικές δυνάμεις που την στηρίζουν θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους» είπε με νόημα στην ομιλία του Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ο Λουκάς Παπαδήμος.

5.Αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα για να προχωρήσουμε στη δανειακή σύμβαση αυτά θα τα πάρουμε. Αν χρειαστούν κάποια μέτρα συγκεκριμένα για να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, αυτά τα μέτρα είναι δουλειά της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου.

6.Το διακύβευμα είναι πάρα πολύ μεγάλο, άρα κανένας υπουργός και κανένα κόμμα δεν πρέπει να το βάλλει σε κίνδυνο. Κανείς μας. Και αυτό πρέπει να είναι σαφές.

7.Όλοι οι υπουργοί θα αξιολογηθούν για αυτή τους τη συμμετοχή. Η αξιολόγηση είναι και αυτή αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού.

8.Δεν υπάρχει θέμα για κανέναν Υπουργό. Αλλά είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός έχει ευθύνη και αρμοδιότητα να αξιολογεί όλους τους Υπουργούς. Και ανάλογα με την αξιολόγηση, θα κάνει τις ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι θα χρειαστούν.

9.Ο βίος της κυβέρνησης προσδιορίζεται από το έργο της. Το έργο προσδιορίζει το βίο. Όσο χρειαστεί για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο που έχει αναλάβει.

10.Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Δεν υπάρχει. Αλλιώς κινδυνεύει το PSI και η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους αρχηγούς, ήταν πιο αποκαλυπτικός. Τους είπε πως οι δανειστές μας δεν πρόκειται να μας δώσουν τα χρήματα της 7ης δόσης αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει στο ακέραιο όλες τις δεσμεύσεις της. 
protothema

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια