Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Παπαδήμου -Σαμαρά


Με τους μισούς εντός ΠΑΣΟΚ να μην μιλούν καν με τους άλλους μισούς, τους καυγάδες μεταξύ υπουργών αντίπαλων παρατάξεων που κατά τα άλλα στηρίζουν την ίδια Κυβέρνηση και το κάθε κόμμα να ακολουθεί την δική του....
πολιτική εκτός Κυβέρνησης και να μην ενδιαφέρεται για το έργο που πρέπει να παραχθεί όλα δείχνουν ότι οι σημερινές συναντήσεις του Λουκά Παπαδήμου με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες.


Λόγο μετά τις 18.30 ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ  ενώ αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. 


Ν.Δ. και ΛΑΟΣ “μπλόκαραν” τις επικουρικές, ενώ και χθες στο νομοσχέδιο για τη δικαιοσύνη οι διαφωνίες υπουργών από το ΛΑΟΣ έφεραν κανονικό καυγά μέσα στο υπουργικό (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ).


Είχε προηγηθεί η παρέμβαση-μήνυμα Παπούλια για σύγκληση συμβουλίου Αρχηγών με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμέσως πλην σαφώς είχε δείξει τη στήριξή του στον Πρωθυπουργό, όμως αμέσως μετά εντός υπουργικού αποκαλύφθηκε πως η χώρα δεν έχει ... μια μόνο κυβέρνηση.


Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια-Παπαδήμου


Πληροφορίες από την Προεδρία της Δημοκρατίας μιλούν για νέα τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετά τις συναντήσεις με τους κ. Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
Ο κ. Παπούλιας έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στις 31 Δεκεμβρίου από τη Γερμανία όπου βρίσκεται, ωστόσο κάποιοι αναρωτιούνται εάν θα χρειαστεί να επιστρέψει νωρίτερα.


Η ΝΔ πάντως εμφανίστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Πηγές από το κόμμα του κ. Σαμαρά ανέφεραν ότι «τα όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι προφανή και δεν αλλάζουν» και πρόσθεσαν ότι δεν κατανοούν τη σκοπιμότητα μια τέτοιας συνάντησης.


Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να είναι διατεθειμένη να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση έως και τις αρχές Απριλίου, αν αυτό χρειαστεί...


newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια