Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΕΦΕΔΡΕΙΑ


Για ανήθικες κομματικές μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες δεν θα γίνουν ανεκτές και θα καταργηθούν, κάνει λόγο η Ν.Δ. αναφορικά με την υλοποίηση της εργασιακής εφεδρείας, που θα οδηγεί εκτός δημόσιου τομέα χιλιάδες εργαζομένους.

«Η έναρξη εφαρμογής....
της εργασιακής εφεδρείας -με τον τρόπο που τη μεθόδευσε και την ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου- πέρα από τις αδικίες και τις δυσλειτουργίες που προκαλεί, εγείρει τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης.

Ειδικότερα η Ν.Δ. επισημαίνει ότι οι εμπνευστές του σχετικού νόμου, αφού εξαίρεσαν από την εφεδρεία όχι μόνον τους γενικούς διευθυντές αλλά και τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές -θέσεις δηλαδή που δεν αναγνωρίζονται από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα-, έσπευσαν να καλύψουν τις θέσεις αυτές με υπαλλήλους της αρεσκείας τους. Επιπλέον η κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε σε μετατάξεις ημετέρων από θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που πρόκειται να καταργηθούν, σε θέσεις του στενού δημόσιου τομέα, που δεν καταργούνται. Ηταν άλλη μια σκανδαλώδης μεθόδευση με την οποία οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διέσωσαν «τους δικούς τους» από την απόλυση, που οι ίδιοι μεθόδευσαν με τη δήθεν εφεδρεία.

Από την πλευρά του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στον κ. Μιχελάκη τονίζει ότι «δυστυχώς, με άγνοια νόμων, με λογικές ακροβασίες και με χονδροειδή ψέματα δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κυβερνήσεις».

Την ίδια στιγμή, με άμεσες μετατάξεις θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να καλύψει το αλαλούμ στις υπηρεσίες από την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας. Με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα κληθούν οι φορείς του Δημοσίου να δηλώσουν άμεσα τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που αποχώρησαν, με τη διαδικασία είτε της εφεδρείας είτε της οικειοθελούς συνταξιοδότησης.

Το υπουργείο καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ενώ έκδηλη είναι η αγωνία του Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος έστειλε e-mail σε όλους τους υπουργούς, με το οποίο τους καλούσε να επιδείξουν «προσωπικό ενδιαφέρον» προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία της εφεδρείας.

Χθες πάντως σε αρκετές υπηρεσίες επικράτησε αλαλούμ, καθώς αρκετοί μόνιμοι υπάλληλοι δεν είχαν πάρει ακόμη τις απαιτούμενες διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες λύεται και επισήμως η σχέση με το Δημόσιο, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στις υπηρεσίες τους, αλλά να μην μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Τέλος, σοβαρές ανησυχίες υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία πολλών υπηρεσιών, οι οποίες αποδεκατίζονται από έμπειρο προσωπικό, φορείς που ήδη παρουσίαζαν ελλείψεις και πριν από την εφαρμογή της εφεδρείας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια