Έρχεται για να παραδοθεί ο Εφραίμ. Σε λίγο φτάνει Αθήνα.


Λίγο πριν τις 2 και μισή το μεσημέρι ξεκίνησε από την Χαλκιδική η κάθοδος του ηγούμενου Εφραίμ στην Αθήνα.
Όπως δήλωσε στο Newsit ο συνήγορός του, καθηγητής Άρης Χαραλαμπάκης, "ο ηγούμενος πέρασε με πλωτό μέσο στην Χαλκιδική και εκεί επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δυναμης και αυτή την στιγμή είναι καθ΄οδόν προς την Αθήνα.  Αμέσως μόλις φτάσει ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ, θα περάσει από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, θα μεταχθεί στο Εφετείο, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του."


Nωρίτερα, όπως δήλωσε στο Newsit ο διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, ο γιατρός πήγε το πρωί στο κελί του ηγούμενου για να κάνει την εξέταση. 
"Εγώ δεν τον έχω επισκεφθεί για να μην τον επιβαρύνω, ως μοναχός φαντάζομαι ότι αντιμετωπίζει με καρτερικότητα και υπομονή και φαντάζομαι ότι σέβεται τους νόμους του κράτους και τις δικαστικές αποφάσεις όπως ο καθένας μας", είπε ο κ. Κασμίρογλου όταν ρωτήθηκε για το πως αντιμετωπίζει όλη αυτή την περιπέτεια ο ηγούμενος Εφραίμ.


Ωστόσο το “παιχνίδι” γύρω από το σύλληψη του πανίσχυρου κατά πολλούς γέροντα καλά κρατεί.


Από τη Μόσχα ως την Αθήνα παρεμβάσεις στο προσκήνιο και το παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν.


Οι Αγιορείτες μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους, έστειλαν επιστολή συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ.


Έστειλαν παράλληλα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου, αλλά και στο ΥΠ.ΕΞ για να εκφράσουν τη δυσφορία τους.


Από τη Μόσχα έρχονται αντιδράσεις, πολλοί λένε ότι η στήριξη του γέροντα στον Πούτιν ... ΄τώρα ξεπληρώνεται, η Μόσχα δεν κρύβει τη δυσφορίας της ενώ πολλοί λένε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για τους Ρώσους να κάνουν (για άλλους σκοπούς) πιο έντονη την παρουσία και την επιρροή τους στην αγιορείτικη κοινότητα.


Πολλοί ιεράρχες μιλούν ακόμη και για σκοτεινές δυνάμεις που “κυνηγούν” το ράσο και την ορθοδοξία, ενώ σε πολιτικό επίπεδο ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για ελληνικές και ξένες σκοπιμότητες.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια