Αγωγή 250.000 ευρώ κατά του Χρήστου Πρωτόπαπα ...

Με αγωγή του, ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής, ζητά την καταδίκη του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση των ομολόγων κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, για εμπαθή συμπεριφορά και ...μεθόδους συκοφάντησης.

Παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη απέρριψε....

τις προσπάθειες σπίλωσης του Γ. Κουρή στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, όπως και κάθε άλλου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Πρωτόπαπας επί μήνες τον κατηγορεί συνεχίζοντας την κομματική του μισαλλοδοξία.

Τόσο εμπαθή, ώστε προκειμένου να δικαιολογήσει το μένος του, προσβάλλει τους αρμόδιους δικαστές και εισαγγελείς με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για την κρίση τους.

Ο κ. Κουρής αφήνει να εννοηθεί ότι επιφυλάσσεται για άλλες αγωγές, αλλά και για ποινική δίωξη κατά του κ. Πρωτόπαπα, εφόσον καταστεί εφικτό να αρθεί η ασυλία του.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Κουρή έχει ως εξής:

Ο κ. Πρωτόπαπας πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα δημόσια και επί μήνες να ψεύδεται και να λασπολογεί εναντίον μου.

Η πρώτη πράξη απάντησης μου έγινε με την κατάθεση αγωγής για τα όσα συκοφαντικά υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο υψηλής τηλεθέασης τηλεοπτικού σταθμού, στις 4/10/2011.

Συγκεκριμένα, στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, που μετά από 5 χρόνια δικαστικής ανακριτικής έρευνας εντός και εκτός Ελλάδος είναι τελειωμένη με συγκεκριμένους κατηγορούμενους και προφυλακίσεις, ο κ. Πρωτόπαπας είχε το θράσος να με κατηγορήσει ως φυσικό αυτουργό στην οργάνωση ενός «εγκλήματος».

Και αυτό γιατί, επειδή η εξεταστική επιτροπή της οποίας ήταν πρόεδρος είχε μηδενικό αποτέλεσμα, εγώ έπρεπε να είμαι κατηγορούμενος προκειμένου αυτός να έχει την δυνατότητα να εμπλέξει ποινικά τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Η δικαιοσύνη δεν υποχώρησε στις πιέσεις της Επιτροπής Πρωτόπαπα. Δεν του έκανε την χάρη να θεωρήσει εμένα, ή κάποιον υφιστάμενο μου στο υπουργείο Οικονομικών, κατηγορούμενο, ή ύποπτο.

Αντίθετα, η εισαγγελία σωστά με καλεί ως μάρτυρα προκειμένου να υπερασπιστώ την περιουσία του Δημοσίου στην δίκη των ομολόγων.

Και επειδή αυτό ενόχλησε τον κ. Πρωτόπαπα, κατηγορεί και την δικαιοσύνη: «Δεν χαίρω για την εικόνα της δικαιοσύνης με αυτή την απόφαση. Δεν χαίρω καθόλου . . . λυπούμε πάρα πολύ»
Απτόητος ο κ. Πρωτόπαπας και κρυμμένος πίσω από την ασπίδα που του προσφέρει η βουλευτική ασυλία, με εξυβρίζει διατυμπανίζοντας: .

Ξεχνά βέβαια ότι η απόφαση των ανακριτών βγήκε πρόσφατα επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με υπουργό δικαιοσύνης ομογάλακτό του και παντού στην δημόσια διοίκηση ανθρώπους της παράταξής του.

Μπράβο στην δικαιοσύνη που δεν του άφησε περιθώρια χειραγώγησης.

«και ας μου κάνει μήνυση». Δεν σταμάτησε όμως το μένος και ο «τσαμπουκάς» του μόνο εδώ. Συνεχίζοντας επιθετικά στην συγκεκριμένη τηλεοπτική του εμφάνιση, είπε: «Ε, θα μου κάνει αγωγή, και λοιπόν;». Αυτά με ύφος ανθρώπου που, ενώ γνωρίζει ότι λέει ψέματα, ομιλεί από θέση ισχύος προς «πληβείους».

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Πρωτόπαπας δεν θα χαρεί, γιατί όσα χρόνια θα εκκρεμεί η υπόθεση στα δικαστήρια δεν θα μπορεί να συνεχίσει να εκστομίζει συκοφαντικές και ανεύθυνες κατηγορίες εναντίον μου. Ενώ, ακόμα και αν έχει την οικονομική άνεση, δεν μπορεί να αγνοήσει ότι επικρέμεται κατά αυτού μια αγωγή της τάξης των 250.000 ευρώ.

Ο. κ. Πρωτόπαπας τώρα θα κριθεί από κανονικούς και άξιους δικαστές σ’ ένα λειτούργημα στο οποίο αυτός αποδείχθηκε ανάξιος ως κομματικά διατεταγμένος σε μια επιτροπή να εμφανίζεται ως «εισαγγελέας» και και «αρχιδικαστής» των πάντων.

14 Δεκεμβρίου 2011
Γεώργιος Κουρής
πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών

parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια