Αν προσπαθούσε κανείς να τις μετρήσει, θα είχε ζαλιστεί ήδη από τους υπολογισμούς. Για να τις καταγράψει, θα ήθελε ολόκληρους τόμους. Οι πιρουέτες, τα ζογκλερικά και οι κωλοτούμπες του Γιώργου Καρατζαφέρη στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι τέτοια που θα τα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής. Και παρά....
όσα έλεγε, μύχιος πόθος του ήταν ανέκαθεν η συμμετοχή στην κυβέρνηση, ακόμη και σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ!

«Δεν είχα όρεξη να μπω στη κυβέρνηση. Αρχικά δεν το επιθυμούσα» είπε βέβαια προχθές το βράδυ από την τηλεοπτική συχνότητα του Σκάι στην εκπομπή του «διεισδυτικού», όπως τον χαρακτήρισε, Αλέξη Παπαχελά, μολονότι μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν εκφραζόταν με τα καλύτερα λόγια για το συγκρότημα του Φαλήρου. Αλλωστε, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που επί μήνες ζητούσε επί καθημερινής σχεδόν βάσης τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Τον άνθρωπο που στην ίδια εκπομπή αποκάλεσε ενδεχομένως ανεπαρκή τον Κώστα Καραμανλή, ενώ πρόσφατα είχε δηλώσει εμμέσως πλην σαφώς ότι θα μπορούσε να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης! Τον άνθρωπο που σε αυτή την εκπομπή δήλωσε ότι έχει πάρει «πολλές φορές θέσεις υπέρ της συνεργασίας με το Ισραήλ», ενώ πριν από λίγα χρόνια στο δικό του κανάλι έλεγε ότι «η νέα τάξη πραγμάτων σημαίνει ότι είμαστε μαριονέτα στα χέρια των Εβραίων, ισοπέδωση, πρωτόκολλα της Σιών».

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που κάποτε εναγκαλιζόταν τους «ακραίους» και τώρα τους αποκηρύσσει, διατυπώνει επί καθημερινής βάσεως απόψεις οι οποίες αλλάζουν με την ίδια συχνότητα, ανάλογα με τη συγκυρία, κι έτσι εμφανίζεται στη συνέχεια να έχει... δικαιωθεί. Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει διότι, πολύ απλά, τα έχει πει όλα, ακόμη και τα πιο αντιφατικά μεταξύ τους. Για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο του 2010, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, έλεγε ότι εργάζεται «για το μέλλον και το καλό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» και ότι πρωτοστατεί «για την ενότητά της». Τη Δευτέρα το βράδυ, στον Σκάι, είπε ακριβώς το αντίθετο: «Με τη Ν.Δ. είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα. Εχουμε αρκετά κοινά, αλλά και πολλές σημαντικές διαφορές. Δεν υπάρχει θέμα για την ένωση της Κεντροδεξιάς».

Την 1η Νοεμβρίου, μιλώντας στο Ράδιο 9, είπε ότι «ακόμη και να φύγει ο κ. Παπανδρέου και να βγάλουμε μιαν άλλη κυβέρνηση απ' αυτή τη Βουλή, είναι πολύ αργά πια. Είμαστε πλέον χρεοκοπημένοι». Την περασμένη εβδομάδα έπραξε ακριβώς το αντίθετο, βγάζοντας μιαν άλλη κυβέρνηση από την ίδια Βουλή. Και όχι μόνο αυτό. Συμφώνησε -ή πρότεινε ο ίδιος, όπως διατείνεται- στην επιλογή Παπαδήμου για την πρωθυπουργία, όταν τον Δεκέμβριο του 2010 από το διαδικτυακό ραδιόφωνο zougla κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους ότι «οι υπάλληλοι της Goldman Sachs έγιναν υπουργοί».

Η πιο εντυπωσιακή, βέβαια, στροφή 180 μοιρών του Καρατζαφέρη έγινε στο θέμα του Μνημονίου. Οχι απλά το ψήφισε τον Μάιο του 2010 στη Βουλή, όχι μόνο κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία επειδή το καταψήφισε, αλλά στη Βουλή, τον Ιούνιο 2010, έλεγε ότι οι όροι που το συνοδεύουν «είναι πολύ σκληροί, δεν είναι χάδι», αλλά αναρωτιόταν: «Μπορούσε, όμως, κάποιος από εσάς να φέρει λεφτά χωρίς όρους;» Σήμερα, βέβαια, κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί αποδέχτηκε αυτούς τους όρους και επιχειρεί να οικοδομήσει το προφίλ του αντιμνημονιακού.
 dimokratianews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια