Οι πέντε ενέργειες του Σαμαρά εξαιτίας των οποίων δεν υπογράφει

Με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα, κ.κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού.

Στην συνάντηση που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα συμμετείχαν ο....

υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ.κ. Μουρμούρας, Σταϊκούρας, Μηταράκης και Λαζαρίδης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και τα ανοικτά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας κυρίως τα σχετικά με τις εγγυήσεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης και η πορεία για την εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. 

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε στους εκπροσώπους της Τρόικας ότι έχει κάνει πέντε ενέργειες που συνιστούν πλήρη και θεσμική έκφραση και δέσμευση της ΝΔ ότι θα εφαρμόσει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου:

Πρώτον, ότι έχει τοποθετηθεί δημοσίως από το βήμα της ελληνικής βουλής

Δεύτερον, ότι έστειλε επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου αναλύει τις θέσεις του μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Λουκά Παπαδήμο και επαναλαμβάνει τις δεσμεύσεις του. Η επιστολή απευθύνεται και στους ηγέτες των κομμάτων άρα και προς την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί

Τρίτον, ότι δεσμεύτηκε για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου στην σύσκεψη με το νέο πρωθυπουργό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τέταρτον, ότι δέσμευση συνιστά και η ψήφος εμπιστοσύνης που έδωσε στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Πέμπτον, ότι στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η κατ΄ αρχήν έγκριση του προϋπολογισμού του 2012

Στο πλαίσιο αυτό άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι οι ενέργειες αυτές είναι αρκετές και δεν σκοπεύει να βάλλει επιπλέον υπογραφή. Φεύγοντας πάντως ο κ. Τόμσεν όταν ρωτήθηκε για το αν θα ζητηθούν από τον κ. Σαμαρά επιπλέον έγγραφες δεσμεύσεις απάντησε: "κανένα σχόλιο".

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζιτών για το πρόγραμμα PSI και οι όροι που θέτουν οι ομολογιούχοι.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια