ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ.



Ποιοί είναι οι "επικίνδυνοι" βουλευτές που ίσως να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης
Καθοριστική οι ψήφοι της Λ. Κατσέλη και της Ελ. Παπαδημητρίου
Αγώνας δρόμου από το Μέγαρο Μαξίμου με στενό μαρκάρισμα σε όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές
Κακλαμάνης και "προεδρικοί" διέλυσαν στην κυριολεξία την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και προκάλεσαν
Ποιό είναι το σχέδιο....
του Γιώργου Παπανδρέου για να παραμείνει στην εξουσία

Το θυελλώδες πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών θα αποτυπωθεί την Παρασκευή στην κρισιμότερη ίσως ψηφοφορία της τελευταίας περιόδου με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καλούνται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση ή να ανοίξουν το δρόμο για εκλογές. 


Η απόφαση των βουλευτών είναι μεγάλη και μέχρι τώρα τα πράγματα είναι τόσο οριακά και θολά, που ουδείς μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι τελικά η ετυμηγορία τους. Κάποιοι έχουν ήδη δηλώσει πως δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, κάποιοι έχουν "στολίσει" τον πρωθυπουργό με διάφορα κοσμητικά, άλλοι ζητάνε επειγόντως εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής και το μεγάλο ερώτημα είναι για το εάν την Παρασκευή τα μεσάνυχτα η χώρα θα έχει κυβέρνηση. 


Η τελευταία εικόνα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει ότι η Παρασκευή θα είναι μια ήσυχη ημέρα και πως η κυβέρνηση σίγουρα δεν μπορεί να είναι ήσυχη για το αυριανό αποτέλεσμα. Η αοριστία του πρωθυπουργού και το γεγονός πως δεν έδειχνε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε με τη βόμβα του δημοψηφίσματος, έφερε για άλλη μία φορά τους βουλευτές και υπουργούς στα κάγκελα με εικόνες τραγελαφικές. 


Φυσικά η απότομη διακοπή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με παρέμβαση του Απόστολου Κακλαμάνη και των λεγόμενων προεδρικών ήταν για πολλούς βουλευτές η εικόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Κακλαμάνης παρεμβαίνοντας ουσιαστικά έσωσε τον πρωθυπουργό από το να ακούσει τις αιχμηρές ομιλίες των βουλευτών και ίσως να τοποθετηθεί και έτσι η Κοινοβουλευτική θα επανασυνεδριάσει την επόμενη εβδομάδ, αφού θα έχουν δώσει ή όχι την ψήφο εμπιστοσύνης. Πολλοί μάλιστα, φώναζαν ότι φιμώνονται και τότε ακούστηκαν ύβρεις απερίγραπτες για το ελληνικό κοινοβούλιο. 


Τα πράγματα είναι λοιπόν οριακά και η κυβέρνηση μετρά "κουκιά" με το ΠΑΣΟΚ πλέον να διαθέτει 152 βουλευτές. Ποιοί όμως από αυτούς θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και ποιοί από αυτούς θεωρούνται από το Μέγαρο Μαξίμου επικίνδυνοι. 


- Βάσω Παπανδρέου: Είπε ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί την πραγματικότητα και λυπάται για τη χώρα. Πώς θα μπορέσει να υπερψηφίσει την Παρασκευή είναι αξιοσημείωτο
- Εύα Καϊλή: Φώναζε στην ΚΟ για προσπάθεια φίμωσης. Είχε τονίσει πως εάν γίνει το δημοψήφισμα δεν θα υπερψηφίσει την κυβέρνηση. Πώς θα αντιδράσει μετά τις ύβρεις Ξυνίδη και το γεγονός ότι δεν πήρε το λόγο στην ΚΟ
- Ε.Παναρίτη: Είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση εάν γίνει το δημοψήφισμα, αλλά αυτό αποσύρθηκε και παραμένει ερώτημα τι θα ψηφίσει τελικά
- Λιντζέρης: Δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι παρελθόν και πως θα καταψηφίσει το κόμμα του
- Δ. Κρεμαστινός: Έθεσε θέμα αξιοπιστίας του κ. Παπανδρέου. Θα υπερψηφίσει άραγε έναν κατά τα λεγόμενά του αναξιόπιστο πρωθυπουργό. 
- Γ. Αμοιρίδης: Ζήτησε εκλογές και απόσυρση του δημοψηφίσματος. 
- Οδ. Βουδούρης: Ζήτησε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας. 
- Κ. Καρτάλης:  Αγανακτισμένος που δεν μίλησε στην ΚΟ και έχει δηλώσει πως το δικαίωμα να ψηφίσει με συνείδηση και όχι με κομματική πειθαρχία δεν θα το απεμπολήσει ποτέ. 


Αυτοί είναι κάποιοι από τους κυβερνητικούς βουλευτές που δείχνουν για το Μέγαρο Μαξίμου επικίνδυνοι για την ψηφοφορία της Βουλής την Παρασκευή. Και για αυτό το λόγο ακόμα και από την Πέμπτη έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου για να πειστούν οι βουλευτές έτσι ώστε να δοθεί η ψήφος εμπιστοσύνης στη Βουλή. 


Βέβαια καθοριστικό παράγοντα θα παίξουν και οι ψήφοι της Λ. Κατσέλη που είναι εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αλλά η ίδια έχει δηλώσει πώς πάντα θα είναι ΠΑΣΟΚ και της Έλσας Παπαδημητρίου η οποία έχει αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.


Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt πολλοί είναι εκείνοι από τους λεγόμενους επικίνδυνους βουλευτές που δηλώνουν περισσότερο ικανοποιημένοι από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή σε σχέση με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως έδωσε περισσότερες απαντήσεις για τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα από την ψήφο εμπιστοσύνης. 


Βέβαια κανείς δεν θα μπορούσε να μην σκεφτεί ή να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν βουλευτές που στηρίζουν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, άρα δεν πιστεύουν ότι η παρούσα θα τα καταφέρει, θα δώσουν τελικά ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση μονοκομματική που δεν μπορεί να τα καταφέρει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά τους. 


Το σίγουρο είναι πως σε λιγότερες από 24ωρες οι πολίτες θα γνωρίζουν εάν εξακολουθεί να υπάρχει κυβέρνηση ή ο τόπος οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. 


Το άλλο σίγουρο είναι πως ο πρωθυπουργός προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει χρόνο και για το λόγο αυτό πήρε πίσω το δημοψήφισμα. Σύμφωνα μάλιστα με τον σχεδιασμό του, άνοιξε το παράθυρο διαλόγου με τη Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση συνεργασίας, έτσι ικανοποίησε πολλους κυβερνητικούς βουλευτές με σκοπό την Παρασκευή να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης και μετά η συναίνεση πιθανότατα θα πάει περίπατο.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια