Η Ελλάδα στο έλεος της κακοκαιρίας - Αποκλεισμένα νησιά - Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και θερμοκρασία κάτω απο το μηδέν


Κύμα χιονιά σαρώνει τη χώρα με τη θερμοκρασία να έχει πέσει ραγδαία, την μετακίνηση να γίνεται μόνο με αλυσίδες στα ορεινά και τους ανέμους να πνέουν στα πελάγη ως και εννιά μποφόρ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνιές.


Απο το μεσημέρι....
δεν γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς στα πελάγη οι άνεμοι κατά τόπους φθάνουν και τα 9 μποφόρ. Έτσι απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ωστόσο κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό. Κλειστό είναι και το πορθεμίο Πρίνου- Καβάλας.


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μεγαλύτερη ενίσχυση των ανέμων από την Κυριακή γι΄ αυτό καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Προβλήματα είχαμε και την Παρασκευή και στο Αιγαίο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. 



Έπιασαν δουλειά τα εκχιονιστικά 


Ο χειμώνας τρίζει τα δόντια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, που ήδη αρχίζουν να σκεπάζονται από χιόνι. 


Άσπρες οι κορυφές των βουνών στην Κεντρική Ελλάδα
Άσπρες οι κορυφές των βουνών στην Κεντρική Ελλάδα
Αποκλεισμένα βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί τα Χάνια Πηλίου, όπου το θερμόμετρο βρίσκεται στους 3 βαθμούς και το χιόνι έφτασε τους 15 πόντους. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε καθώς τα μηχανήματα άνοιξαν τους δρόμους - όπου υπήρχε πρόβλημα - ενώ σε ορισμένα σημεία χρειάζονται αλυσίδες.




Άσπρες οι κορυφές των βουνών στην Κεντρική Ελλάδα



Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. 


Στη Θεσσαλονίκη, οπου υπάρχει συννεφιά και ψιλόβροχο η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 7 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.


Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στο Μέτσοβο με έναν βαθμό υπό το μηδέν, όπως και στην ορεινή Φωκίδα και στον Κόνισκο Τρικάλων που είναι στους -2 βαθμούς, ενώ στο Καρπενήσι πέφτει κάτω από τους -3 βαθμούς Κελσίου. Μηδέν δείχνει το θερμόμετρο στο Νευροκόπι και -3 στα Τρία Πέντε Πηγάδια, στη Βασιλίτσα και σε περιοχές των Σερρών.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια