Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι Αστυνομικές Αρχές της Κρήτης για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς πιστεύουν ακράδαντα ότι η 38η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών δεδομένων των κοινωνικών συγκυριών.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο εκτιμούν ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα μετατραπούν σε κινητοποιήσεις αντιμνημονιακών διαδηλώσεων και παραπέμπουν στις πρωτοφανείς αντιδράσεις που είχαμε ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στην Κρήτη οι επιτελείς της Αστυνομίας βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για τον σχεδιασμό των μέτρων με την μεγαλύτερη βαρύτητα να δίνεται στο Ηράκλειο και στα Χανιά όπου παραδοσιακά υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Στόχος της Αστυνομίας είναι να περιφρουρήσει τις πορείες που θα γίνουν, ενώ θα υπάρξει επιτήρηση δημόσιων υπηρεσιών (Περιφέρεια, δικαστήρια κλπ) αλλά και κομματικών και βουλευτικών γραφείων, τα οποία βρίσκονται στο «στόχαστρο» διαδηλωτών. Οι Αστυνομικές Αρχές θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τυχόν «εισβολές» με σκοπό την πρόκληση φθορών, όπως συνέβη στο παρελθόν, ή την κατάληψη κτιρίων.

Πέραν των μέτρων ασφαλείας, η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ θα επιχειρήσει να έρθει σε επικοινωνία με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ΤΕΙ Κρήτης αλλά και του Πολυτεχνείου, σε μία προσπάθεια-όπως αναφέρεται-να περιφρουρηθούν οι πορείες και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό.

Πάντως ο εφιάλτης της Αστυνομίας δεν φαίνεται να επικεντρώνεται μόνο στον σχεδιασμό των μέτρων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αστυνομικές πηγές τονίζουν με νόημα ότι ακολουθεί η 6η Δεκεμβρίου, ημέρα δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν της 17ης Νοεμβρίου. 


Πηγή:patris

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια