Αθήνα, απαγορευμένη πόλη ......λόγω Πολυτεχνείου


Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο «στοίχημα» της νέας κυβέρνησης. Η επέτειος των 38 χρόνων από το Πολυτεχνείο έφτασε και 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού. 
2.000 αστυνομικοί θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, ενώ έχουν επιστρατευτεί επίσης....
30 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης και 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης. Μαζί τους οι άνδρες της ΔΙΑΣ και τη ΔΕΛΤΑ αλλά και άνδρες της ασφάλειας και της Τροχαίας. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πως ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα φρουρούν το Πολυτεχνείο, την πρεσβεία των ΗΠΑ, τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπό το φόβο να γίνει ξανά στόχος των διαδηλωτών η Βουλή, έξω από το Κοινοβούλιο θα στηθεί ο πασίγνωστος φράχτης. 


Η εντολή που έχει δοθεί στους αστυνομικούς είναι να μην προκαλούν, να είναι διακριτικοί και κυρίως ψύχραιμοι. 


Οι εκδηλώσεις στο Πολυτεχνείο ξεκινούν χθες και θα κορυφωθούν την Πέμπτη. Οι πόρτες του ιδρύματος θα ανοίγουν καθημερινά στις 09.30 και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ. Η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία αναμένεται να ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι.


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Τροχαία παίρνει έκτακτα κυκλοφοριακά μέτρα, αποκλείοντας επί της ουσίας το κέντρο της Αθήνας. Μέχρι και σήμερα το βράδυ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους από το Πολυτεχνείο ως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ θα γίνουν διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας. 


Την Πέμπτη, ημέρα της πορείας, οι απαγορεύσεις θα επεκταθούν σταδιακά και στις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στους κάθετους και παράλληλους δρόμους.


Αλλαγές θα γίνουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ οι οδηγοί παρακαλούνται από την Τροχαία να αποφύγουν είτε να κινούνται είτε να παρκάρουν στους χώρους των εκδηλώσεων ή στη διαδρομή της πορείας και γενικώς να αποφεύγουν το κέντρο αυτές τις μέρες.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια