Νέα κοροϊδία με τις απαλλαγές από το χαράτσι – Αποφάσισαν να... συζητήσουν ποιοι θα απαλλαγούν


Ακόμη και τα λάθος πρόστιμα που αναγνωρίζονται πρέπει να πληρωθούν
“Πληρώστε και βλέπουμε στις επόμενες δόσεις” λένε στους πολίτες
Προϋποθέσεις για να μην πληρώσουν άποροι, ασθενείς και υπερήλικεςΜε τους λογαριασμούς να έχουν ήδη καταφτάσει στα νοικοκυριά το υπουργείο σκέφτεται να ετοιμάσει ειδική εγκύκλιο για να απαλλάξει και άλλες ευπαθείς ομάδες.


Άτομα με....
χρόνιες ασθένειες, οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας και υπερήλικες κάποια στιγμή στο μέλλον θα απαλλαγούν, αλλά υπό προϋποθέσεις.


Στο μεταξύ όλοι, μα όλοι ακόμη και εκείνοι που πήραν το “μπιλιετάκι” με κραυγαλέα λάθη στα τετραγωνικά, την τιμή ζώνης ή όπου αλλού θα πρέπει να πληρώσουν, χωρίς καμία ρύθμιση.


Τι αλλαγές ετοιμάζονται λοιπόν;
Μετά τα απίστευτα λάθη και το αλαλούμ που έχει προκληθεί όποιος έχει λάβει λάθος τέλος θα πρέπει για να μην κοπεί το ρεύμα να πληρώσει το χαράτσι και ύστερα αφού κάνει το σχετική αίτηση-καταγγελία στο Δήμο να περιμένει ρύθμιση.
Όπως όλα δείχνουν η ρύθμιση δεν θα είναι άλλο από συμψηφισμό στους επόμενους λογαριασμούς-δόσεις για το χαράτσι.


Όσο για τις ελαφρύνσεις στις ευπαθείς ομάδες; 
Και εδώ μπαίνουν κριτήρια. Για να εξαιρεθούν από το χαράτσι οι φτωχές οικογένειες το σπίτι στο οποίο κατοικούν θα πρέπει να έχει αντικειμενική αξία ως 150.000 ευρώ, ποσό το οποίο ανεβαίνει 10.000 για κάθε παιδί. Οι απαλλαγές δεν ισχύουν επίσης αν η τιμή ζώνης του ακινήτου είναι πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ. (τα τετραγωνικά αυξάνονται για κάθε παιδί κατά 20τ.μ. Μέχρι τα 200). 
Παράλληλα το εισόδημα της οικογένειας δεν πρέπει να είναι πάνω από 12.000 ευρώ το χρόνο, ενώ και εδώ το ποσό αυξάνεται κατά 4.000 ευρώ ανά παιδί.
Θυμίζουμε βέβαια ότι αυτά δεν έχουν αποφασιστεί, στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο απλά αποφασίστηκε να ... το μελετήσουν.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια