Γιατί είναι έξαλλος ο Μπεγλίτης με το "σύστημα Παπανδρέου"

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η πολιτική είναι...άτιμο πράγμα. Κάποιες φορές και οι πολιτικοί.Κάποιοι από τους συνεργάτες του Πάνου Μπεγλίτη δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αφήσει ακάλυπτο τον Κορίνθιο που τον στήριξε μέχρι παρεξηγήσεως ,αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ,ότι όσοι βρίσκονται σ΄ ένα σύστημα εξουσίας,δύσκολα μπορούν....

να δουν λίγο παραπέρα.

Ο Μπεγλίτης από την ημέρα που έγινε ΥΕΘΑ ,έπινε νερό στ΄ όνομα του Παπανδρέου. Δεν ήταν πάντα τόσο ένθερμος υποστηρικτής του. Ειδικά τη περίοδο που ήταν ΑΝΥΕΘΑ,μπορεί να ασκούσε και κριτική που και που. Μόλις αναβαθμίστηκε,έγινε κανονικός “μουζαχεντίν” του Παπανδρέου.

Απομονώθηκε απ΄ όλους και έμεινε περιστοιχισμένος από μια ομάδα στενών συνεργατών και έβαλε όλους τους άλλους απέναντι:

•την κοινωνία.Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής,εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.Και το έκανε κάθε μέρα! Η επιμονή του να εμφανίζεται κάθε μέρα είτε σε τηλεόραση,είτε σε ραδιόφωνο,είτε να δίνει συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ήταν απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ! Προφανώς κάποιος τον είχε συμβουλεύσει και το χειρότερο τον είχε πείσει ότι η συνεχής υπερέκθεση μέσω των ΜΜΕ, τον κρατάει στον...αφρό. Όποιος ήταν αυτός ο σύμβουλος είναι βεβαιο ότι έκανε τεράστια ζημιά στον κ.Μπεγλίτη,γιατί αφρός δεν υπήρχε από το 2009 και μετά ,αλλά μόνο πάτος.

•τα στελέχη των ΕΔ. Και με άλλους ΥΕΘΑ είχε υπάρξει πρόβλημα “χημείας” με το προσωπικό των ΕΔ. Ποτέ όμως δεν είχε υπάρξει τόσο έντονη αντιπάθεια. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ.Μπεγλίτη. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ,τον οποίο στήριξε μέχρι τελευταία , “τσάκισε” πρώτα απ΄ όλους τους στρατιωτικούς. Και το κόστος αυτού του “τσακίσματος” το πλήρωσε κυρίως ο Μπεγλίτης. Όχι μόνο γιατί χρεώθηκε τις περικοπές,αλλά και γιατί όπως προαναφέραμε προσπαθούσε να τις υπερασπιστεί ως το πιο φυσικό πράγμα στο κόσμο,την ίδια ώρα που άλλες κατηγορίες κομματικών υπαλλήλων -δεν αναφερόμαστε στους δημοσίους υπαλλήλους γενικά- εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να τρώνε...παντεσπάνι!

Δεν ξέρουμε αν ο κ.Μπεγλίτης πίστευε στ΄ αλήθεια ότι ο δρόμος που είχε χαράξει ο Γιώργος Παπανδρέου,οδηγούσε κάπου αλλού,εκτός από τη καταστροφή.Το θέμα είναι ότι αποφάσισε να τον ακολουθήσει πιστά σ΄ αυτό το δρόμο και τώρα που κατάλαβε το αδιέξοδο, είναι λογικό να αισθάνεται προδομένος από το σύστημα Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του δεν το πάλεψαν καν να τον κρατήσουν στο ΥΕΘΑ. Κι αυτό έχει σοκάρει τον κ.Μπεγλίτη.

Κανονικά δεν θα ΄πρεπε. Μετά από τόσα χρόνια στη πολιτική σχεδόν όλα δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου,θα έπρεπε να γνώριζε ότι πολιτική και ευγνωμοσύνη δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια