Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Παπανδρέου έφερε την χώρα στο χείλος της πτώχευσης αλλά μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι εταίροι μας.


Του Προκόπη Παυλόπουλου Βουλευτή, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών 
« Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς χειρίζεται με υποδειγματική υπευθυνότητα και με μόνο γνώμονα το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον το ζήτημα που προέκυψε μετά την πρωτοφανή απαίτηση του Eurogroup περί συνυπογραφής του –υπό εκκόλαψη ακόμη- πολυετούς προγράμματος ΕΕ/ΔΝΤ και από τον κ. Α. Σαμαρά, υπό.... την ιδιότητά του ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
            Πέραν τούτου οι εταίροι μας οφείλουν να λάβουν και τούτο υπόψη, όταν επιχειρούν να θέσουν νέους όρους για την εκταμίευση της 6ης δόσης:
Πρώτον, ότι ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας των κρατών-μελών και της εν γένει δημοκρατικής αρχής συνιστά αναπόσπαστο και θεμελιώδες τμήμα του νομικού –και όχι μόνο- ευρωπαϊκού κεκτημένου.  Άρα δεν μπορούν να ζητούν από την Ελλάδα –και στη συγκεκριμένη περίπτωση από τον κ. Α. Σαμαρά- να προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν όχι μόνο το Σύνταγμά μας αλλά αυτήν την ίδια την ευρωπαϊκή έννομη τάξη.
Δεύτερον, βεβαίως πρωτίστως υπεύθυνος για τη σημερινή δεινή θέση της ελληνικής οικονομίας, που βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης, είναι ο κ. Γ. Παπανδρέου.  Ιδίως μετά την πολιτικώς άφρονα και καταστροφική «απόφαση» περί δημοψηφίσματος.  Πλην όμως μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι εταίροι μας, στο μέτρο που μας επέβαλαν, δια των Μνημονίων, μια αποτυχημένη οικονομική πολιτική, μέσα από την εφαρμογή της οποίας η ελληνική οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην ύφεση.  Και αυτό το είχε επισημάνει εγκαίρως ο κ. Α. Σαμαράς, ήδη από το Μάιο του 2010.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια