Συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα

Οι έντονες αντιδράσεις που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ από βουλευτές και συνδικαλιστές ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει για την Δευτέρα την Κονοβουλευτική ομάδα. 

«Γαλάζια» στελέχη διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η ΝΔ συμμετέχει σε μια κυβέρνηση στην οποία μετέχουν τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν....

την χώρα στο «χείλος της χρεοκοπίας». Ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα τονίζοντας πως αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική και άμεσα η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. 

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να καθησυχάσει τη βάση της ΝΔ που βρίσκεται σε αναβρασμό έπειτα από τη συμφωνία για να στηριχθεί η κυβέρνηση του νέου Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. 

Λίγη ώρα έπειτα από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δήλωσή του επανέφερε το θέμα των εκλογών βάζοντας και πάλι στο τραπέζι την ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου παρά το γεγονός ότι ο νέος Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα έχει αποφύγει κάθε αναφορά, έστω και έμμεση, στις πρόωρες κάλπες.

Χαρακτήρισε τις εκλογές «βαλβίδα ασφαλείας για να εκφραστεί η κοινωνία» και παράλληλα θέλησε να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι δεν συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ παραμένοντας αντίθετος με την οικονομική πολιτική που έφερε τα σημερινά αποτελέσματα για τη χώρα. «Οι απόψεις μας για την πολιτική που εφαρμόζεται παραμένουν. Δεν είναι πουκάμισα οι απόψεις για να τις αλλάζεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμμέσως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί να υπογράψει καμία γραπτή δέσμευση από τους δανειστές μας – δεν θα δεχθούμε ταπεινώσεις και προσβολές, είπε – ενώ επιχείρησε να εξηγήσει τη συμμετοχή των δυο αντιπροέδρων του στην κυβέρνηση σε συγκεκριμένα υπουργεία:

«Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει» σημείωσε. Σύντομα ο μετριοπαθής Σταύρος Δήμας θα κληθεί να διαχειριστεί το πρώτο μεγάλο θέμα της Βασιλίσσης Σοφίας με την απόφαση της Χάγης επί της προσφυγής των Σκοπίων κατά της χώρας μας.

Στη Λ. Συγγρού πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατυπώνουν ανοιχτά τη δυσφορία τους για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το θέμα της συμμετοχής του στην κυβέρνηση ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος μάλιστα αμέσως μετά το υπουργικό έσπευσε το περιστύλιο να κάνει δηλώσεις παρά το γεγονός ότι όλοι είχαν ενημερωθεί για τη δημόσια παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά. 

Αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές θεωρούν ότι με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν προκειμένου να πάρει δυο «βαριά» υπουργεία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διατηρήσει τον κορμό στο υπουργείο Εσωτερικών που είναι κομβικής σημασίας για τις εκλογές. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ κράτησε το συγκεκριμένο υπουργείο επειδή υπήρξε έντονη αντίδραση από τον Γ. Παπανδρέου στο αίτημα της ΝΔ να μετακινηθεί ο Σ. Λαμπρινίδης από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εξέγερση» από ΔΑΚΕ
Το κλίμα στις τοπικές οργανώσεις της ΝΔ παραμένει βαρύ και στη Λ. Συγγρού υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο να καταγραφεί απροθυμία συμμετοχής στον προεκλογικό αγώνα αφού πολλά στελέχη έχουν στείλει τα μηνύματά τους κυρίως μέσω των «γαλάζιων» δημάρχων. 

Ανάλογες αντιδράσεις εκφράζονται και από τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ. Ο Νίκος Κιουτσούκης μίλησε για κυβέρνηση... ΠΑΠΑΔΗΜ(Ι)ΩΝ και κυβέρνηση Τουρλουμπούκι κάνοντας λόγο για «κωλοτούμπες που σταματούν μετά το μοίρασμα των υπουργείων» αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι η νέα κυβέρνηση επιβλήθηκε επί της ουσίας από τους τεχνοκράτες και τις αγορές στους πολιτικούς. 

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης ο οποίος καθημερινά ξιφουλκεί εναντίον των βουλευτών του κόμματος που προώθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ιδέα της συνεργασίας βάζοντας στο στόχαστρό του κυρίως τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. 


real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια