Επενδυτικοί οίκοι προβλέπουν χρεοκοπία και στην εξουσία τη Ν.Δ.


Πιθανότατη χρεοκοπία της Ελλάδας βλέπουν οι περισσότεροι επενδυτικοί οίκοι μετά την απόφαση για δημοψήφισμα και μάλιστα προχωρούν ένα βήμα περισσότερο και προβλέπουν επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που τις βλέπουν σύντομα κιόλας. 


Η Merill Lynch εκφράζει....
την ανησυχία για της για το ενδεχόμενο δημοψήφισμα αναφέροντας πως είναι στον αέρα πλέον το ελληνικό πρόγραμμα και η άντληση κεφαλαίων εκτός Ευρώπης, ενώ έθεσε και θέμα της εκταμίευσης της έκτης δόσης των 8 δισεκατομμυρίων κάτι που φέρνει σε κίνδυνο τη χώρα για χρεοκοπία. 


Από την πλευρά της, η Credit Suisse στην έκθεσή της με τίτλο "Άλλη μία ελληνική έκπληξη" αναφέρει πως το χειρότερο σενάριο είναι η μη εκταμίευση της έκτης δόσης και έτσι πλέον δεν αποκλείεται η χρεοκοπία. Αναφέρει επίσης πως είναι πιθανό να σταματήσει η ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα και προβλέπει πως θα γίνουν εκλογές όπου θα επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία. Σε άλλο σενάριο αναφέρεται πως το δημοψήφισμα θα γίνει, θα καταψηφιστεί από τους Έλληνες η δανειακή σύμβαση, κάτι που θα οδηγήσει σε χαλάρωση των όρων της τρόικας και θα υπάρξει μεγαλύτερο κούρεμα έως και 80%. 


Σύμφωνα με αναλυτές που φιλοξενούνται στο πρωτοσέλιδο των New York Times είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα αναφέρουν "τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε το άλλοτε ασύλληπτο: Μετά από δέκα χρόνια η Ελλάδα μπορεί να σταματήσει τη χρήση του ευρώ και να επιστρέψει τη δραχμή".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια