Ξεκίνησαν οι παραιτήσεις Υπουργών και Γ. Γραμματέων. Ακυβέρνητη ακόμα η Χώρα.


Οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων άρχισαν ήδη να αποστέλλουν τις παραιτήσεις τους προς τον πρωθυπουργό, γεγονός που σημαίνει πώς και τυπικά η χώρα δεν έχει κυβέρνηση. Γιατί ουσιαστικά από προχτές η χώρα δεν κυβερνάται. 


Μέσα σε αυτό το κλίμα των παραιτήσεων και της αγωνίας για να βρεθεί επιτέλους ο πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Παπανδρέου προφανώς δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και εθεάθη το απόγευμα....
να πίνει αμέριμνος τον καφέ του σε καφενείο στο Ζάππειο. 

Πάντως, εξακολουθεί ο κ. Λουκάς Παπαδήμος να φαίνεται έως αυτή την ώρα ο επικρατέστερος για την θέση του πρωθυπουργου. Κάποιοι εμφανίζονται πάντως βέβαιοι ότι το όνομα έχει κλειδώσει. Οι διαρροές γίνονται κυρίως από το στρατόπεδο της ΝΔ. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμα επιβεβαίωση από την κυβέρνηση ούτε κάποια επίσημη ανακοίνωση. 


Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγο πριν τις 4 αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Κάρολος Παπούλιας. 


Από την ώρα άφιξης του Λ. Παπαδήμου χθες το απόγευμα στις πέντε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος ξεκίνησε ένα “όργιο φημών” με αποτέλεσμα σε κάθε μετακίνηση τόσο του ίδιου, όσο και του Γ. Παπανδρέου ή του Α. Σαμαρά όλοι μιλούσαν για “πιθανή συνάντηση”. 
Λίγο μετά τις 10 μια ακόμη πληροφορία εντός ή εκτός εισαγωγικών διαδόθηκε και μιλά για συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Λ. Παπαδήμο.


Μιλώντας στο πρωινό του Αντέννα ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. είπε με νόημα ότι "το θέμα του Πρωθυπουργού θα κλείσει άμεσα, περιμένουμε τις ανακοινώσεις". 


Μέχρι τώρα η Ν.Δ. δεν ήθελε τα στελέχη της να “φθαρούν” σε αυτή την κυβέρνηση που θα συνδεθεί με το “κούρεμα”, ωστόσο φαίνεται πως αυτό άλλαξε προκειμένου να βρεθεί μια λύση και η λύση αυτή φαίνεται πως θα “ακούει” στο όνομα Λ. Παπαδήμος που οι πληροφορίες τον ήθελαν να θέτει ως όρο τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών και από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ομφαλοσκοπούμε και το ρολόι τρέχει


Οι δυο “μεγάλοι” έδειξαν να βάζουν νερό στο κρασί, αλλά στη “μπλόφα” της συνεννόησης οι “κουτόφραγκοι” δεν φάνηκαν αποφασισμένοι να δώσουν... ρέστα.


Σε απλά ελληνικά Γ. Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς με τη χώρα να έχει κάνει το μετέωρο βήμα στο κενό αποφάσισαν να ανακοινώσουν ότι θα συμπράξουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.


Η κίνηση θεωρήθηκε αρκετή για πειστεί η Ευρώπη και το ΔΝΤ να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση και να δώσουν στην Ελλάδα το χρόνο για να “βγάλει” μια κυβέρνηση. 


Τα ελληνικά “τερτίπια” όμως εκνεύρισαν του Ευρωπαίους και πάλι. Όλοι χωρίς καμία εξαίρεση υποδέχθηκαν θετικά την κίνηση, αλλά είπαν ξεκάθαρα ότι δεν φτάνει.


Όπως απάντησαν στον Παπανδρέου “κάνε ότι θέλεις” αλλά τήρησε τη συμφωνία έτσι και τώρα (ένα κλικ πιο αυστηροί) ζητούν γραπτή εγγύηση και από τους δύο (Παπανδρέου-Σαμαρά) ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία που προέκυψε στις 26 Οκτωβρίου αλλά και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Κρατούν στο χέρι και πάλι την “επιταγή” της 6ης δόσης και απειλούν.


Με τη διαφορά ότι δεν απειλούν δυο πρόσωπα, αλλά όλη τη χώρα, όλους εμάς δηλαδή με στάση πληρωμών και άτακτη χρεοκοπία (αν και δεν τους συμφέρει) και όλοι η χώρα, όλοι εμείς περιμένουμε τα κομματικά παιχνίδια να σταματήσουν και να δώσουν λύση.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια