Εκτός Ευρωζώνης ο Παπανδρέου – δεν τον κάλεσαν στην μίνι Σύνοδο Κορυφής!

Ηχηρά και απανωτά χαστούκια δέχεται στις Κάννες ο Γ. Παπανδρέου από τους ηγέτες των 20 ισχυρών οικονομιών αλλά και από παράγοντες όπως η Λαγκάρντ ή ο Γιουνκέρ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται ότι μπαίνει σε απομόνωση μετά το απονενοημένη διάβημα του δημοψηφίσματος και ήδη οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για πολύ βαρύ κλίμα....

Ξένοι δημοσιογράφοι περιγράφουν το κλίμα στις Κάννες για τον κ. Παπανδρέου ως “εκρηκτικό”

Ήδη το γραφείου του Ν. Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι αύριο θα γίνει στις Κάννες μίνι σύνοδος μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών με αποκλειστικό θέμα την Ελλάδα και την απόφαση για δημοψήφισμα που τινάζει τα πάντα στον αέρα και απειλεί το ευρώ. Στη Σύνοδος αυτή φαίνεται να πετιέται έξω ο Γ. Παπανδρέου ο οποίος εκείνη την ώρα θα οδεύει προς την Ελλάδα για να μιλήσει στις 6 το απόγευμα στη Βουλή. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πάρουν τις αποφάσεις τους και δεν αποκλείεται μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για την Ελλάδα.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι στις  11.30 αύριο το πρωί στις Κάννες , θα συναντηθούν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας Παρόντες θα είναι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν έχει δηλαδή προσκληθεί ο Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός της χώρας για την οποία γίνεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.

Ο Γάλλος πρόεδρος ιδιαίτερα φαίνεται έντονα εκνευρισμένος με τον Γ. Παπανδρέου διότι, εκτός από το χάος που προκλήθηκε με την απόφασή του, χάλασε και για τον Σαρκοζί τη φιέστα των Καννών που θα αποτελούσε καλό χαρτί στη μάχη προς τις εκλογές στη Γαλλία.

Πάντως, ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι η δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η Ευρωζώνη δεν θα ανεχτεί την υπαναχώρηση οποιουδήποτε κράτους-μέλους από τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, δήλωσε Ο κ. Γιούνκερ προέβη στη σχετική δήλωση μετά τις συνομιλίες ανάμεσα στο Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Υπάρχει επίσης φημολογία ότι η Λαγκάρντ θα στείλει επιστολή στον Γ. Παπανδρέου που θα του λέει ότι δεν μπορεί να βάλει σε δημοψήφισμα τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.

Πιθανότατα και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες θα απαιτήσουν από τον πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα του αν θέλουμε ή όχι τη συμφωνία. Και δεν είναι τυχαίες και οι πρωινές δηλώσεις από τη Γαλλία κι όχι μόνο που έλεγαν ότι η συμφωνία είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να αλλάξει.

Ίσως, η επιμονή της Λαγκάρντ και των άλλων να αποτελέσει το άλλοθι του Γ. Παπανδρέου για να κάνει κωλοτούμπα και να πει ότι δεν πάει σε δημοψήφισμα γιατί έτσι θα κινδυνεύσει η χώρα αφού οι ξένοι δε θα μας δώσουν λεφτά. Να θυμίσουμε μόνο ότι τα ταμειακά αποθέματα φτάνουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου κι από εκεί και έπειτα έχουμε εσωτερική στάση πληρωμών, δηλαδή δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Φαντάζεστε να πάει ο κ. Παπανδρέου στις κάλπες με απλήρωτους τους Έλληνες και να ζητήσει το «ναι» για τη συμφωνία;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια