Άρχισαν οι διεθνείς πιέσεις στον Σαμαρά


Λίγες ώρες μετά την δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της Κ.Ο. του κόμματος, ότι δεν πρόκειται να ψηφήσει νέα μέτρα, το  Reuters ανάρτησε ένα προκλητικό άρθρο με τίτλο, “ Η στάση του ελληνικού συντηρητικού κόμματος απειλεί την ελληνική διάσωση”.
Επικαλούμενο....
“δημοσιογραφικές πληροφορίες ” που ούτε η  Ιπποκράτους δεν θα  τολμούσε να εκστομίσει, το  Reuters γράφει μεταξύ άλλων ότι τάχα η σκληρή στάση του Σαμαρά απειλεί την 6η δόση,το κούρεμα και την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Το κόμμα των συντηρητικών της Ελλάδας δεσμεύθηκε σήμερα, ότι θα απορρίψει όποια νέα μέτρα λιτότητας  ως  αντάλλαγμα για την βοήθεια που σώζει την Ελλάδα από την χρεοκοπία, καθιστώντας σαφές πως η νέα κυβέρνηση ενδέχεται να μην έχει την απαιτούμενη διακομματική στήριξη που απαιτούν οι δανειστές της χώρας.
Εν όψει της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι δεν υπογράφει οτιδήποτε περιέχει νέα μέτρα. Το μείγμα πολιτικής για περικοπές δαπανών και φορολογικές αυξήσεις που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς δανειστές μας, θα πρέπει να αλλάξει με ένα καλύτερο ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη, τόνισε ο ίδιος.
Παρά το γεγονός ότι το κόμμα του Σαμαρά συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση, η μέχρι στιγμής στήριξή του είναι χλιαρή. “Συμφωνώ με τους στόχους για την μείωση των κρατικών δαπανών για τη μείωση του χρέους, για την εξάλειψη του ελλείμματος, για τις διαρθρωτικές αλλαγές. Διαφωνώ όμως με ότι εμποδίζει την ανάπτυξη”, είπε στα κοινοβουλευτικά μέλη του κόμματος εν όψει της τριήμερης συζήτησης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Η υποστήριξη του είναι ζωτικής σημασίας για την θέσπιση νόμων απαραίτητων για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών της Αθήνας.
Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν θα υπογράψει καμία δεσμευτική δήλωση για το νέο πακέτο διάσωσης αξίας 130 δισ ευρώ, όπως απαίτησε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.“Δεν υπογράφω τέτοιες δηλώσεις” σημείωσε, προσθέτοντας ότι θα τηρήσει τον λόγο του.
Ωστόσο, η άρνηση του Σαμαρά να υπογράψει, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα 8 δισ ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα  μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για να αποφύγει την χρεοκοπία.
Η σκληρή γραμμή του κ. Σαμαρά αντικατοπτρίζει τη συνέχεια της   διαμάχης μεταξύ της νέας Δημοκρατίας και των σοσιαλιστών του προσφάτως παραιτηθέντος πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου οι κινήσεις οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού κάνοντας τους ευρωπαίους εταίρους της να εξετάσουν την έξοδο της από το ευρώ.

http://www.reuters.com/article/2011/11/14/greece-idUSL5E7ME25X20111114
(Πάνος Ζ.
http://www.antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια