Φόροι και πολιτικοί


Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Οεπικεφαλής της «ομάδας δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, παρουσιάζοντας χθες την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της ειδικής ομάδας της Κομισιόν, ανέφερε ότι η χώρα μας καταγράφει απώλειες 60 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή.
Και είπε ακόμα ότι μπορούν άμεσα να εισπραχθούν φόροι 8 δισ. ευρώ. Ο Γερμανός ειδικός δεν είπε κάτι περισσότερο απ' ό,τι σχεδόν όλοι γνωρίζουμε. Οτι δηλαδή η φοροδιαφυγή στη χώρα μας εξακολουθεί να οργιάζει και ότι το κράτος δεν κάνει τίποτα γι' αυτό.


Χθες, που ο κ. Ράιχενμπαχ ανακοίνωνε αυτές τις επισημάνσεις, τριάντα πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεταν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας την ταχεία είσπραξη των φόρων από μεγαλοοφειλέτες ! Οι δύο ειδήσεις επιβεβαιώνουν δύο διαφορετικά πράγματα: Πρώτον, ότι οι κυβερνήσεις πολλών ετών δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή για λόγους που λίγο ώς πολύ όλοι φανταζόμαστε. Δεύτερον, ότι ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας αδυνατεί να κατανοήσει τους λόγους που το έχουν οδηγήσει σε πλήρη απαξίωση και συνεχίζει τις ίδιες τακτικές του χρεοκοπημένου του παρελθόντος.


Αναρωτιέμαι πού βρίσκονταν οι 35 τα προηγούμενα δύο χρόνια που το κόμμα τους κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή. Και πιο πολύ αναρωτιέμαι για τον πρωτοστάτη αυτής της πρωτοβουλίας των βουλευτών, τον κ. Κουσελά, ο οποίος μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν υφυπουργός Οικονομικών!


Τέτοιες συμπεριφορές τις συναντάμε συχνά και στο άλλο κόμμα εξουσίας. Και όλα αυτά κανέναν δεν μπορούν να κάνουν αισιόδοξο για το μέλλον...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια