Επιασαν τόπο οι κραυγές για το χαράτσι


Μετά το μπάχαλο που δημιούργησαν, τώρα πουλάνε ελπίδες για εξαιρέσεις από το χαράτσι των ακινήτων και για καταβολή του σε περισσότερες δόσεις.

Ο λόγος για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία, αφού πρώτα επέβαλε τον πιο άδικο φόρο στη νεότερη ελληνική Ιστορία, έρχεται τώρα να προαναγγείλει ευνοϊκές για τις ευπαθείς κοινωνικά και οικονομικά....
ομάδες αλλαγές. Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας κατηγορώντας το Μονομελές Πρωτοδικείο της Καλαμάτας για «υπέρβαση δικαιοδοσίας» επειδή ανέστειλε την πληρωμή του τέλους από έναν φορολογούμενο!

Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, για να συζητηθούν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με την είσπραξη του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ. Με πρωτοβουλία του ίδιου του αρμόδιου υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου και παρουσία όλων των γενικών γραμματέων του υπουργείου, εκπροσώπων της ΚΕΔΚΕ, της Περιφερειακής Διοίκησης και παραγόντων της ΔΕΗ, αποφασίστηκε, μέσω υπουργικής απόφασης, «να λυθούν με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησία προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία έχουν προκύψει για διάφορες κοινωνικές ομάδες». Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν ότι η υπουργική απόφαση θα εστιάζει σε υπερήλικες, αναπήρους, ανέργους και εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης, ο υπουργός προανήγγειλε την πληρωμή του τέλους σε περισσότερες δόσεις το 2012, δηλαδή από τέσσερις διμηνιαίες σε έξι.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Τρίτη, 15 Νοεμβρίου, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή τους προς τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητούσαν να αναθεωρηθεί ο νόμος για το τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, πρότειναν την απαλλαγή της επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας έως 80 τ.μ,, για όσους είναι άνεργοι και για οικογένειες με εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ. Πρόκειται για πρωτοβουλία του βουλευτή Γιάννη Αμοιρίδη, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Εκτός από το τηλεφωνικό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στο εξής και τα ΚΕΠ θα μπορούν να εξυπηρετήσουν πολίτες που θέλουν να βρουν το δίκιο τους, αναφορικά με τις αδικίες που έχουν προκύψει από το χαράτσι. Ενας δεύτερος γύρος αποστολής μηνυμάτων sms θα γίνει το επόμενο διάστημα, με πρωτοβουλία της ΓΓΠΣ, για να μπορέσουν οι πολίτες να διορθώσουν τυχόν λάθη του συστήματος.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης, ύστερα από πρόταση του γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής Ηλία Λιακόπουλου, να κινηθεί η διαδικασία καταλογισμού πειθαρχικών ευθυνών σε δημάρχους που προτρέπουν τους κατοίκους να μην καταβάλουν το χαράτσι αυτό.

 dimokratianews
Βασίλης Αγγελόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια